VIDEO / Mircea Badea o acuză pe Delia! Piesa ”Da, mamă” a fost plagiată?

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
02/07/2015, 12:02
VIDEO / Mircea Badea o acuză pe Delia! Piesa ”Da, mamă” a fost plagiată?

Mircea Badea a comentat în termeni duri cea mai nouă piesă a Deliei, ”Da, mamă”, despre care a insinuat că ar fi plagiată, refrenul semănând foarte mult cu cel al melodiei ”Sing For The Moment”, a lui Eminem.

Delia a bătut toate recordurile cu piesa ”Da, mamă”, care a strâns peste 1,5 milioane de vizualizări pe Youtube, în numai 2 zile de la lansare.

Deşi sunt colegi de trust, Delia fiind jurat la emisiunea ”X Factor”, de la Antena 1, Mircea Badea nu s-a ferit să recunoască faptul că nu împărtăşeşte entuziasmul fanilor cântăreţei.

”Am ascultat şi eu. Eu nu am educaţie muzicală, nu am conservator, sunt şi eu urechist. Mi s-a părut a fi un ‘cover’, aşa se numeşte? Ce înseamă ‘cover’? Sigur, mot-a-mot înseamnă copertă sau acoperire. ‘Cover’ e atunci când iei o piesă existentă şi o cânţi tu. Mie mi s-a părut un cover”, a spus Mircea Badea, în emisiunea ”În Gura Presei”, de la Antena 3.

Mircea Badea a difuzat refrenele melodiilor ”Da, mamă” şi ”Sing For The Moment”.

”Eu am mai auzit piesa asta undeva, era cu alte versuri şi cu altă voce… După părerea mea e unu la unu… E un ‘cover’ sau cum să-i spun? Nu ştiu cum să-i spun, ‘cover’ e un cuvânt în engleză”, a spus Mircea Badea, insinuând că melodia a fost plagiată.

”Nu e beată de iubire, e beată de alcool”

Realizatorul TV a comentat la fel de acid şi versurile cântecului Deliei.

”Textul este: ‘Da, mamă sunt beată’. Aşa e textul. Dacă sunt minori (printre telespectatori – n.r.), vă rog frumos, fără băuturi alcoolice. Delia e majoră, chiar din ce în ce mai majoră. Nu e de iubire (melodia – n.r.), spune că e beată-beată. Scrie aşa: ‘Da, mama, sunt beată / Pentru că altfel nu îl pot uita / Şi n-am nevoie de iertarea ta / Nu-mi spune că n-ai fost şi tu asa, cândva’. Deci, nu e beată de iubire, e beată de alcool. Oricum, am înţeles că a contribuit şi Codin Maticiuc la text”, a mai spus Mircea Badea.

Piesa ”Sing for the Moment” a fost lansată de Eminem în 2003 şi foloseşte melodia cântecului ”Dream On”, al formaţiei americane ”Aerosmith”.

Ascultă mai jos cele două piese. Ce părere ai, refrenul piesei ”Da, mamă” a fost inspirat de aceste cântece?

Eminem – Sing For The Moment

Aerosmith – Dream On

Delia – Da, mamă

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×