VIDEO. Directorul de campanie a lui Donald Trump, arestat

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
29/03/2016, 20:10
VIDEO. Directorul de campanie a lui Donald Trump, arestat

Corey Lewandowski, directorul de campanie al candidatului republican la preşedinţia SUA Donald Trump, a fost arestat marţi în Florida şi acuzat de agresiune împotriva unei jurnaliste la sfârşitul unei conferinţe de presă pe 8 martie, a informat poliţia din Jupiter, Florida, în sud-estul SUA, relatează Reuters şi AFP.

Corey Lewandowski, 42 de ani, „a fost arestat în această dimineaţă şi eliberat după ce a primit o citaţie”, a declarat Adam Brown, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jupiter.

Într-un document al poliţiei, anchetatorul responsabil cu acest incident a declarat că există suficiente fapte pentru inculparea lui Lewandowski, acuzat că ar fi „atins-o în mod intenţionat pe Michelle Fields (…) împotriva voinţei ei”.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a susţinut nevinovăţia lui Corey Lewandowski.

„Lewandowski a primit o citaţie şi i s-a dat o dată la care să se prezinte în instanţă. El nu a fost arestat. Lewandowski este absolut nevinovat în această chestiune. El va pleda nevinovat şi este nerăbdător să se apere în instanţă. Este absolut sigur că va fi găsit nevinovat”, a afirmat anturajul lui Donald Trump într-un comunicat oficial.

Altercaţia a avut loc la sfârşitul unei conferinţe de presă a lui Donald Trump la Jupiter, în clubul său de golf. Michelle Fields, pe atunci reporter pentru site-ul conservator Breitbart, l-a urmat pe Donald Trump pentru a-i pune o întrebare. Candidatul se îndrepta spre ieşire atunci când Fields a fost trasă violent de antebraţ de Corey Lewandowski, o scenă la care a asistat un reporter de la Washington Post.

Michelle Fields, care a demisionat apoi de la Breitbart, a fost fotografiată cu contuzii pe antebraţul stâng ca dovadă, însă apropiatul lui Donald Trump a negat ferm orice altercaţie.

Poliţia din Jupiter a publicat de asemenea imagini video care par să confirme versiunea jurnalistei.

sursa: agerpres.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×