Video! Primele imagini de la atacul american în Siria! Pentagonul ar fi lovit doar ţinte care adăposteau arme chimice. Reacţia lui Bashar Al-Assad!

Filon Stan   
în Video
14/04/2018, 16:30
Video! Primele imagini de la atacul american în Siria! Pentagonul ar fi lovit doar ţinte care adăposteau arme chimice. Reacţia lui Bashar Al-Assad!

Televiziunea de stat siriană a prezentat mai multe imagini cu ruinele centrelor din programul de arme chimice ale guvernului sirian, lovite de rachetele Statelor Unite şi ale aliaţilor. În imagini se pot observa grămezi de moloz lângă ruinele unei clădiri în ruină, iar în fundal apare şi o maşinăîn flăcări, potrivit Daily Mail.

Prima ţintă a fost un centru de cercetări ştiinţifice aflat în regiunea Damascului, iar a doua ţintă a fost un depozit de arme chimice de la vest de Homs. Acesta era principalul depozit de gaz sarin sirian şi de tehnologie de producţie. A existat şi o a treia ţintă care conţinea un depozit de arme chimice şi un post de comandă important, au declarant oficiali de la Pentagon.

Pentagonul susţine că acţiunile militare nu vor continua

Televiziunea de stat siriană a mai anunţat că 13 rachete au fost doborâte de forţele armate ale regimului Al-Assad, iar trei civili au fost răniţi, în urma incidentului. Statele Unite alături de Franţa şi Marea Britanie au lansat sâmbătă la 4, ora României, atacuri punctuale asupra unor ţinte din programul de arme chimice ale guvernului sirian. Riposta vine la o săptămână de la atacul cu arme chimice de la Douma, pentru care Occidentul a acuzat regimul sirian. După atac, Pentagonul a anunţat că operaţiunile nu vor continua, însă ulterior atât premierul britanic cât şi ministrul francez de Externe au vorbit despre posiblitatea unei noii intervenţii, dacă regimul al-Assad continuă să folosească arme chimice.

În replica, Bashar Al-Assad a declarat că este “mai determinat ca oricând să lupte împotriva terorismului”. “Agresiunile care au avut loc sâmbătă noapte va determina poporul sirian să continue lupta împotriva terorsmului”, a fost prima reacţie a liderului de la Damasc, într-o convorbire telefonică cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, scrie Arabnews.com.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×