VIDEO / Cum arată „MAŞINA VIITORULUI”

Ionuţ Cataramă   
în Masini
23/03/2015, 18:27
VIDEO / Cum arată „MAŞINA VIITORULUI”

Supranumit „Maşina Viitorului”, pentru că merge fără şofer, automobilul Mercedes F 015 Luxury in Motion a fost filmat recent, în timp ce rula în San Francisco.Mercedes a făcut un pas important în viitorul de autoturismelor fără şofer la Electronics Show CES din Las Vegas, de la începutul acestui an, odată cu prezentarea unui concept radical.Numit F 015 Luxury in Motion, elegantul automobil cu patru uşi prezintă modul în care maşinile de lux ar putea arăta peste mai puţin de 15 ani.

În interior, patru persoane stau faţă în faţă în scaune stil salon care se rotesc la 30 de grade. Cele două scaune din faţă se pot roti spre bord şi parbriz în cazul în care conducerea manuală este necesară.

Maşina are un volan care se pliază în tabloul de bord atunci când nu este utilizat. Şase ecrane de afişaj în panoul de bord şi în partea din spate oferă informaţii despre lumea exterioară, redau filme sau programe de divertisment online.

Sistemele autonome ale autovehiculului sunt ghidate de camere stereo, radar şi senzori cu ultrasunete. LED-uri din faruri şi din grilă sunt aprinse în culoarea albastru dacă autovehiculul este condus în mod autonom şi de culoare albă în cazul în care este pilotat manual.

Vezi video:

F 015 este construit din fibra uşoară de carbon, aluminiu şi oţel de înaltă rezistenţă. Din punct de vedere tehnic, vehiculul foloseşte combustibil pe bază de celule de hidrogen reîncărcabil.

Are o baterie care se reîncarcă prin parcarea pe o rampă de încărcare, o tehnologie care va ajunge probabil să fie o alternativă pentru vehiculele electrice înainte ca acest concept să ajungă la vânzare.

F 015 are, de asemenea, o celulă de combustibil alimentat de rezervoare de hidrogen comprimat.

Sursă: www.capital.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×