VIDEO / Avioane de luptă ruseşti, antrenamente în zona arctică

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/06/2015, 13:35
VIDEO / Avioane de luptă ruseşti, antrenamente în zona arctică

Fortele aeriene ruse dispun de dotari impresionante, iar pilotii efectueaza antrenamente cu avioanele de lupta inclusiv in zona arctica.

Un exemplu este bombardierul strategic Tupolev 160 (Tu-160) Blackjack, un aparat de zbor supersonic, prezentat intr-un videoclip postat zilele trecute pe Youtube, dupa cum arata Business Insider.

Fortele aeriene ruse dispun de 12 avioane Tupolev de acest tip, doar 5 avand insa capacitati de lupta. Unul din cele cinci a fost modernizat de cand a intrat in serviciul activ.

In anul 2013, doua avioane Tu-160 au fost trimise in Venezuela si Nicaragua, unde au ajuns dupa 13 ore de zbor peste Oceanul Pacific.

In timpul intoarcerii lor la baza aeriana din Engels, Rusia, drum de 15 ore care a inclus o realimentare in aer deasupra Marii Norvegiei, cele doua Blackjack au intrat in spatiul aerian columbian, fiind interceptate si escortate pentru o scurta perioada de avioanele de lupta ale fortelor aeriene ale Columbiei.

Clipul prezinta cateva scene interesante cu avioanele Blackjack care opereaza in regiunea arctica: decolarea, formatiunea de zbor la joasa si mare altitudine si cateva imagini cu adevarat interesante de la bord.

sursa: ziare.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×