Victor Costache și-a dat demisia! Ministrul Sănătății a renunțat la mandat în plină criză de coronavirus. Cine vine în locul lui

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 10:11
Victor Costache și-a dat demisia! Ministrul Sănătății a renunțat la mandat în plină criză de coronavirus. Cine vine în locul lui
Victor Costache și-a dat demisia! Ministrul Sănătății a renunțat la mandat în plină criză de coronavirus

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia joi dimineața, anunță Antena 3. Astfel, unul dintre cele mai greu încercate ministere în această perioadă, cel al Sănătății, rămâne fără șef în plină criză de coronavirus. 

Victor Costache și-a dat demisia! Nelu Tătaru, în locul său

În locul lui Victor Costache la conducerea Ministerului Sănătății ar urma să vină Nelu Tătaru, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii. Informația nu este însă confirmată, însă Tătaru este în pole position pentur a deveni noul Ministru al Sănătății.

Este o decizie surprinzătoare a ministrului Costache, cel care cu câteva ore în urmă declara că va urma testarea integrală a populației din București pentru COVID-19: „Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid.

Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste.

Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, a spus Victor Costache miercuri seara la Știrile Protv.

„Dacă nu demisiona era demis de premier”

Florian Bodog, un fost ministru al Sănătății: „Cred că dacă nu demisiona era demis de premier din cauza bâlbelor.

Ne uităm la spitalul Gerota, spitalul Suceava, urmează Spitalul de Arși, au fost luate decizii proaste. Se pune în pericol personalul medical, care este cel mai important în această perioadă. 

Probabil că presiunea a fost prea mare, și-a dat seama că nu poate gestiona lucrurile și acesta este motivul pentru care a renunțat”, a spus Bodog la Antena 3.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în România a ajuns la 906. Au fost anunțați 17 morți din cauza coronavirusului până în acest moment în România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×