Victor Ciorbea, în concediu cu tot cu îndatoririle Avocatului Poporului. ”Tu nu auzi că am delegat, taci din gură odată!”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/10/2018, 19:23
Victor Ciorbea, în concediu cu tot cu îndatoririle Avocatului Poporului. ”Tu nu auzi că am delegat, taci din gură odată!”
Victor Ciorbea a plecat în concediu cu atributiile Avocatului Poporului

Victor Ciorbea a plecat în concediu împreună cu îndatoririle Avocatului Poporului. Pe scurt, acesta a fost acuzat în spațiul public de faptul că a plecat în vacanță cu doar o zi înainte de a intra în vigoare o ordonanță de urgență și, întâmplarea face că tot în ziua deplasării lui, și Opoziția a convocat Avocatului Poporului să atace actul normativ la CCR. Fiind contactat de reporterii Digi24.ro, Victor Ciorbea nu a răspuns întrebărilor motivând cu faptul că se află în avion și nu poate vorbi deloc pe parcursul celor zece ore.

Potrivit informațiilor din presă, acesta se va bucura de concediu în Statele Unite ale Americii, din data de 17 până pe data de 30 octombrie 2018. De asemenea, acesta a argumentat faptul că plecarea lui nu a fost una pe nepusă-masă pentru a scăpa de unele îndatoriri, ci una planificată îndeaproape, pe parcursul a 6 luni de zile, biletele de avion fiind luate încă din data de 2 septembrie 2018. În cele din urmă, Avocatul Poporului a anunțat câteva lucruri despre situația celor spuse mai sus.

Victor Ciorbea a plecat în concediu cu tot cu îndatoririle Avocatului Poporului

Victor Ciorbea a plecat în concediu cu atribuțiile Avocatului Poporului
Victor Ciorbea, în Parlament

Totuși, în cele din urmă, prin multe insistențe, reporterii sursei citate mai sus au reușit să-i pună întrebarea care stă pe buzele tuturor: ”De ce nu ați delegat atribuțiile pentru atacarea ordonanței  la CCR?”, acesta a răspuns violent prin :”Tu nu auzi că am delegat, taci din gură odată!”

”Referitor la solicitările de formulare a unei excepţii directe de neconstituţionalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petiţiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiştii Biroului contencios constituţional şi recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenţi, jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, Curţii Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum şi concluziile Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), după care urmează a fi luată o decizie.”

Cât despre ordonanța de urgență Dan Barna, președinte USR, a declarat în ziua de miercuri, 17 octombrie, că parlamentarii USR vor depune, începând chiar din ziua aceasta, la Avocatul Poporului, o cerere cu privire la ordonanța despre care vorbeam. ”Avem o ordonanţă prin care Liviu Dragnea tocmai şi-a concediat procurorul din dosarul Tel Drum. DNA este pus pe butuci, forma ordonanţei este de neacceptat. Parlamentarii USR vor merge la Avocatul Poporului şi îi vom solicita să atace ordonanţa la CCR pentru că are numeroase elemente de neconstituţionalitate”, a susținut Dan Barna.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×