Victor Ciorbea a scăpat de datorii, după amnistia fiscală. Cu câți bani a rămas „în buzunar” fostul Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a scăpat de datorii, după amnistia fiscală. Cu câți bani a rămas „în buzunar” fostul Avocat al Poporului
Victor Ciorbea a beneficiat de ștergerea datoriilor după amnistia fiscală *foto: facebook

Fostul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, alături de soția sa Lacrima au mers zilele acestea la ANAF unde au plătit 100.000 de lei, impozite restante din 2008. Aceștia au profitat de amnistia fiscală, pusă în scenă de guvernul Dăncilă, și și-au șters din datorie o sumă de aproape 270.000 de lei, arată cei de la Europa Liberă.

Victor Ciorbea a scăpat de o datorie imensă la ANAF folosind amnistia fiscală

Sursa citată amintește că fostul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, și soția sa erau îngropați în datorii când au preluat șefia instituției, în 2014. Atunci Ciorbea avea datorii de peste un milion de euro la bancă pentru o casă din Floreasca care măsoară 700 de metri și are și piscină. În schimbul funcției primite, Victor Ciorbea nu a atacat la CCR ordonanțele de urgență pe care le-a dat partidul care l-a numit în funcție.

Ciorbea nu mai plătise din 2008 asigurările de sănătate iar din 2013 nici impozitele pe venit. În aceeași situație s-a aflat și soția sa, Lacrima, cu care este coleg la o firmă de avocatură. În perioada în care a condus Avocatul Poporului, între 2014 și 2019, datoriile familiei Ciorbea au crescut, iar datoriile la bancă pentru vila din Floreasca s-au restructurat.

Victor Ciorbea a beneficiat de ștergerea datoriilor după amnistia fiscală
Victor Ciorbea a beneficiat de ștergerea datoriilor după amnistia fiscală *foto: facebook

Cum arată declarația de avere a lui Victor Ciorbea

La finalul mandatului, Victor Ciorbea a declarat în 2018 că, alături de soția sa, a avut venituri de 600.000 de lei pe an. Salariul de avocat al poporului al lui Ciorbea era de 150.000 de lei/an iar acesta mai avea o pensie de 157.560 lei/an. Lacrima Ciorbea avea ca avocat un salariu anual de 93.000 de lei și o pensie anuală de 199.200 de lei.

Victor Ciorbea avea la ANAF impozite pe venituri și pe asigurările de sănătate de peste 165.000 de lei, iar o ordonanță de urgență pe care Guvernul Dăncilă a dat-o în august l-a înscris în lista celor care beneficiază de ștergerea penalităților. I s-au șters peste 115.000 de lei și a achitat doar 50.000, cât câștigă într-o lună împreună cu soția sa. În cazul Lacrimei Ciorbea, suma totală a datoriilor era de 210.000 și i-au fost șterse 150.000.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×