Vicepremierul Raluca Turcan promite că nu va amâna legea pensiilor: „Este exclus”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 17:40
Vicepremierul Raluca Turcan promite că nu va amâna legea pensiilor: „Este exclus”
Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre legea pensiilor *foto: hepta.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a adus mai multe precizări cu privire la legea pensiilor prin care a încercat să risipească temerea oamenilor cu privire la faptul că liberalii ar avea de gând să taie pensiile oamenilor, o dată ajunși la putere. Turcan spune că legea va fi respectată și susține că zvonul potrivit căruia legea pensiilor va fi amânată este doar o intoxicare de presă.

Raluca Turcan, despre legea pensiilor

Raluca Turcan a vorbit la RFI despre legea pensiilor și a răspuns cu privire la întrebarea dacă această lege va fi amânată: „Este exclus! Doresc să spulber toată această intoxicare care s-a tot rostogolit în spaţiul public. Legea pensiilor a fost promulgată, legea pensiilor a fost asumată şi ea se va respecta”, a susținut Turcan.

„Am preluat o situaţie economică deosebit de grea şi trebuie să o stabilizăm. Evident, nu ne plângem pentru că ne aşteptam la lucrul acesta, dar, pe fond, fiecare român trebuie să ştie ce prăpăd a lăsat în urmă Guvernul PSD. Pe de o parte, avem instituţii publice înţesate de rubedenii şi clienţi de partid, aceştia vor pleca acasă unul câte unul, iar funcţionarii bine pregătiţi şi harnici nu trebuie să aibă nicio teamă. Banii risipiţi până acum vor trebui economisiţi şi puşi angajaţii să lucreze în folosul priorităţilor românilor. În numai trei zile de la preluarea acestei guvernări, am descoperit în ministere lucruri greu de imaginat. Bugetul pentru tot anul 2019 a fost construit pe un deficit bugetar total de 2,76% din PIB„, a mai afirmat Turcan.

Raluca Turcan susține că două luni din 2019 au rămas descoperite!

Vicepremierul spune însă că acest deficit a ajuns la peste 29 de miliarde de lei, care reprezintă 2,8% din PIB. Astfel, au fost cheltuiți toți banii până la sfârșitul anului, iar două luni din acest an au rămas descoperite. Guvernul Orban a preluat o situaţie economică deosebit de grea, a spus Turcan, iar bugetul asigurărilor sociale de stat are nevoie de  2,2 miliarde lei.

De altfel, și premierul Ludovic Orban a discutat despre această situație. Liderul PNL a spus că „din discuţiile cu ministrul de Finanţe, în loc de excedent la fondul de pensii, aşa cum a prezentat Guvernul PSD la legea bugetului de stat, un excedent de 2,4 miliarde lei, astăzi ne confruntăm cu un deficit la fondul de pensii, deficit de peste 2 miliarde lei”, a afirmat Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×