Te mănâncă palma? Vezi care palmă aduce avuţie şi care aduce pagubă, dar şi ce trebuie să faci!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
02/01/2018, 14:43
Te mănâncă palma? Vezi care palmă aduce avuţie şi care aduce pagubă, dar şi ce trebuie să faci!

Nu dai bani cu împrumut lunea? Faci trei paşi în spate când îţi taie calea o pisică neagră? Eşti supertiţios! Dar ce faci când te mănâncă palma? Ştii ce înseamnă? Superstiţiile despre faptul că ai putea primi bani sau a da, eventual, a-i pierde, în funcţie de care palmă te mănâncă, stânga sau dreapta, sunt nu numai răspândite, ci şi contradictorii în intreaga lume.

În Occident, se spune că mâncărimea palmei nu îţi anunţă neapărat vreo problemă dermatologică, ci reprezintă şi un mesaj prin care universul îţi transmite că o să primeşţi bani! Ce-i drept, acest lucru este valabil numai pentru mâna dreaptă. Dacă te mănâncă, în schimb, cea stângă, eşti avertizat asupra unei însemnate pierderi financiare!

Vezi când primeşti bani, dacă te mănâncă palma, dar şi când dai bani!

Se zice că acest „fenomen” ar fi determinat de energia internă ajunsă în mâini! Din această perspectivă, mâna stângă ar fi fost una pasivă, în vreme ce dreapta ar fi fost una activă. Când cea dintâi  te mânca, însemna că ai nevoie de o nouă energie în viaţă care, desigur, urma să te coste.

Mâncărimea mâinii drepte dădea de veste despre dăruirea, împărtăşirea unei energii, ce presupunea că va fi plătită! Unii pretind că dacă îţi scarpini mâna dreaptă, şi nu o laşi în voia mâncărimii, îţi îndepărtezi norocul la bani! Pentru a pune capăt mâncărimii palmei stângi şi unei irosiri de bani, se recomanda să-ţi freci mâna de o bucată de lemn!

La lituanieni, italieni, români, şi nu numai, superstiţia despre mâncărimea palmelor este viceversa. Când cea care se cere a fi scărpinată este stânga, ai parte de bani, iar când dreapta se manifestă în acest fel, este un semn că o să ai un gol în portofel! Românii mai fac ceva pentru a atrage norocul! Pupă palma unde apare mâncărimea şi o trece prin păr!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×