Vești proaste pentru șoferi! Ce se întâmplă cu cei care au mașini diesel

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2019, 13:51
Vești proaste pentru șoferi! Ce se întâmplă cu cei care au mașini diesel
Șoferii cu mașini diesel trebuie să știe asta!

Din păcate, se anunță o veste proastă pentru cei care dețin mașini diesel. Mare atenție, șoferi! Leul scade, iar prețul carburanților va urca pentru că dolarul devine din ce în ce mai puternic. Doar un litru de motorină se apropie la preț de 6 lei.

Din păcate pentru cei care au mașini diesel, se anunță majorarea prețului carburanților. Barilul de petrol s-a ieftinit față de luna precedentă, dar majoritatea românilor au susținut că nu au simțit această schimbare.

Șoferii cu mașini diesel trebuie să știe asta!

Un litru de motorină se apropie cu pași repezi de prețul de 6 lei, iar specialiștii avertiează că ăsta e doar începutul. Comparativ cu anul trecut, plinul de 50 de litru este mai scump cu 5 lei, iar anul trecut, la sfârșitul acestuia, barilul de petrol era de 80 de dolari, acum scăzut la 62 de dolari. Carburanții cei mai ieftini se găsesc la Teleorman, Alexandria și Câmpulung, conform antena3.ro.

Șoferii cu mașini diesel au parte de schimbări!
Șoferii cu mașini diesel trebuie să știe asta!

Conform unui studiu, prețurile mari de pe piața imobiliară sunt în Brăila. Carburanții costă mult la: Sibiu (5,03 benzina, 5,47 motorina) decât în București (4,98 benzina, 5,46 motorina), Cluj (5,01 benzina, 5,46 motorina), Constanța (4,90 benzina, 5,28 motorina), Iași (5,00 benzina, 5,43 motorina), Timișoara (5,01 benzina, 5,45 motorina). Benzina și motorina sunt mai scumpe, în comparație cu Sibiul, în județe precum Brașov (5,06 benzina, 5,54 motorina), Mehedinți (5,06 benzina, 5,52 motorina), Olt (5,05 benzina, 5,51 motorina), Brăila (5,13 benzina, 5,50 motorina). Potrivit datelor publicate pe www.peco-online.ro, cei mai ieftini carburanți se găsesc la Câmpulung (jud. Argeș) și Alexandria (jud. Teleorman).

Diesel-ul nu mai este o opțiune!

Șoferii meșinilor diesel au fost vizați în ultima perioadă.„Flota Uniunii Europene trebuie să realizeze o reducere de 4,6% (în CO2), pe an, până în 2021. Cu toate acestea, în 2017, cantitatea totală de CO2 din UE a crescut cu 0,3g/km”, potrivit unui studiu.”S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a precizat comisarul european pentru pița internă și industrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×