Veşti proaste pentru mii de români! ”Prima Casă” scoasă din legea Dării în plată!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/03/2016, 00:04
Veşti proaste pentru mii de români! ”Prima Casă” scoasă din legea Dării în plată!

Presiunile făcute de bancheri, chiar de şeful acestora Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, asupra politicienilor dau rezultate. Concret, cerinţele băncilor ca Programul ”Prima Casă” să fie scos din Legea dării în plată, pe motiv că ar avea efecte nefaste asupra economiei, a fost însuşit de liberali, cei care sunt chiar iniţiatoriii actului normativ.

Aceştia susţin şi eliminarea plafonului de 150.000 de euro pentru valoarea imobilelor cu destinaţie de locuinţă şi a programului ”Prima Casă” din legea dării în plată.

”Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit în Senat, pe motiv că este un plafon care stabileşte o discriminare foarte clară şi temerea noastră că această lege în baza acestui articol poate fi atacată la CCR este reală. Suntem pentru eliminarea programului ‘Prima Casă’ de sub incidenţa legii dării în plată. Această lege se va aplica celor care sunt titulari de contract, celor care au casa ca şi locuinţă, eliminăm din noţiunea de consumator absolut orice idee de speculă sau orice idee de profit pe care unul sau altul ar fi vrut să îl obţină”, a spus liderul PNL Alina Gorghiu.

Miercuri, legea iniţiată de liberalul Daniel Zamfie va primi votul deputaţilor jurişti,urmând ca mai apoi să fie supusă votului final al acestora.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×