Veşti proaste pentru fumători. Vezi cu cât s-au scumpit ţigările!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Hotnews
02/10/2017, 18:45
Veşti proaste pentru fumători. Vezi cu cât s-au scumpit ţigările!

Pasiune din ce în ce mai scumpă! preţul ţigărilor s-a majorat din nou! Ţigaretele comercializate de British American Tobacco sunt mai scumpe începând de la 2 octombrie 2017 cu 50 de bani pentru un pachet. Scumpirea operată de BAT va fi urmată, în cel mai scurt timp, şi de ceilalţi doi producători importanţi din România, Philip Morris şi Japan Tobacco International,

Preţurile la 2 octombrie pentru cele mai cunoscute mărci de la BAT:

Kent – 17 lei

Pall Mall – 16 lei pachetul

Dunhill – 18 lei pahetul

Rothmans – 17 lei pachetul

Lucky Strike -17 lei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Tigări mai scumpe, până în anul 2022, când un pachet se va vinde cu 5 euro

Precedenta scumpire a avut loc pe data de 22 mai, anul curent, tot de 0,5 lei pe pachet. Astfel că 2017 marchează deja o scumpire cu 1 leu a ţigărilor, adică 5-7%, în funcţie de marcă. Tăgările vor continua să se scumpească până în anul 2022, în medie cu 2% pe an, prin majorarea cotei de acciză şi actualizarea cu rata inflaţiei. Preţul final asumat de România în faţa UE va ajunge la 5 euro pentru un pachet de ţigări, în anul 2022.

Ţigările din România sunt în prezent cele mai ieftine din Uniunea Europeană, cu un preţ mediu de 3,5 euro pentru un pachet. Cele mai scumpe sunt UK, cu peste 10 euro pe pachet, Olanda şi Belgia cu circa 6 euro pe pachet. Ţări mai ieftine decât România sunt Bulgaria, cu 3 euro pe pachet, şi ţările baltice. În România, 80% din preţul unui pachet de ţigări reprezintă taxe ce revin statului.

Industria ţigărilor este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu vărsăminte anuale de circa 3 miliarde de euro. Piaţa locală este un joc în trei, BAT, Phillip Morris şi JTI, la care se adaugă ţigările comercializate “la negru”, aduse prin contrabandă din ţările vecine.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×