Vești bune pentru pensionari! Pot lua și cu 650 de lei în plus lunar

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 15:12
Vești bune pentru pensionari! Pot lua și cu 650 de lei în plus lunar GALERIE FOTO
Pensionarii pot lua 65 de lei în plus lunar. Sursa foto - facebook

Vești bune pentru pensionari! Toate comisiile speciale din cadrul Senatului, dar şi Consiliul Economic şi Social, au dat aviz favorabil unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că anumite categorii de pensionari pot primi, de anul viitor, câte 650 lei în plus pe lângă pensie.

Vești bune pentru pensionari!

Totuși, ca să primească acești bani, pensionarii trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Proiectul de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de 24 de parlamentari, prevede că pensionarii care se angajează să-şi crească nepoţii, pentru a permite părinţilor acestora să meargă la serviciu, pot primi lunar, pe lângă pensie, câte 650 de lei.

„Indemnizaţia pentru creşterea nepotului/nepoatei se acordă pe bază de cerere a unuia dintre bunici, însoţită în mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relaţia acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicită dreptul şi acordul părinţilor”, se arată în expunerea de motive.

Pot lua și cu 650 de lei în plus lunar

Cererile se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor muncipiului Bucureşti, după caz, acolo unde îşi are domiciliul pensionarul care face solicitarea.

Indemnizaţia pentru creşterea nepotului se stabileşte începând cu data depunerii cererii şi încetează odată cu încetarea dreptului la stimulentul de inserţie primit de mamă.

Alte situaţii în care se poate suspenda alocarea indemnizaţiei de creştere a nepotului este dacă bunicul execută o pedeapsă privativă de libertate sau a decedat sau se constată că timp de 3 luni consecutive s-au înregistrat mandate poştale returnate.

Cei 650 lei nu se impozitează şi nu se percep contribuţii sociale. Proiectul de Ordonanţă de urgenţă ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, după ce va fi fost adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Vă readucem aminte că Ludovic Orban a transmis și el un mesaj pentru pensionarii români. Într-o declarație de presă susținută recent, premierul promite că Guvernul său va crea în scurt timp o nouă lege a pensiilor, chiar dacă mai există un astfel de act normativ care așteaptă la rândul său să fie aplicat.

De asemenea, șeful Executivului anunță că inițiativa legislativă va fi elaborată de „oameni care au expertiză în domeniu”.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×