Jurnalistul turc Kamil Demirkaya pentru care Erdogan a cerut extrădare a primit vești bune! Acuzat de terorism în țara sa, turcul va trebui să revină în fața instanței de la Curtea de Apel pe 14 decembrie. Magistrații au hotărât amânarea ședinței care avea ca temă cererea de extrădare formulată de oamenii legii de la Ankara, tocmai pentru a-i oferi posibilitatea să aducă probe în favoarea sa. Kamil le-a psus magistraților că se opune extrădării dar fiind faptul că se teme pentru viața sa în Turcia. Mai mult, jurnalistul s-a gândit deja la o opțiune: să ceară azil politic în România.
Cât despre acuzațiile care i se aduc din partea turcilor, jurnalistul le consideră ”caraghioase”. ”Nu doresc să fiu trimis în Turcia. Justiţia nu funcţionează. Cadrele didactice şi jurnaliştii sunt o ţintă pentru autorităţile de acolo. În momentul de faţă, conform statisticilor, din 326 de ziarişti încarceraţi la nivel global, aproximativ 170 sunt reţinuţi în Turcia. (…) Mă opun extrădării. Motivul pentru care mă opun extrădării este că Justiţia nu funcţionează corect în Turcia.
Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, pentru care Erdogan a cerut executarea, a primit vești bune!
Există tortură şi alte modalităţi mai puţin ortodoxe care se folosesc faţă de persoanele cercetate. (…) La momentul în care am plecat, în Turcia lumea era înspăimântată, era multă presiune. (…) Recent, din Republica Moldova au fost extrădaţi 6 profesori care au lucrat cu mine. Foarte mulţi ziarişti de la sediul central Zaman din Istanbul au fost trimişi la închisoare, precum şi rude de-ale mele”, a spus Kamil Demirkaya, conform agerpres.ro.
În continuare, acesta a explicat că autoritățile din Turcia îl acuză că a avut instalată o aplicație( byblock)pe telefonul mobil car eera folosită de susținătorii predicatorului Fethullah Gulen.”Acuzaţiile oficiale, care au fost trimise şi în România, se referă la faptul că am avut conturi şi bani într-o bancă ce a fost înfiinţată legal în Turcia şi faptul că am avut instalat pe telefon o aplicaţie, care este deschisă către toţi utilizatorii.
Turcul mai rămâne în România
Motivul real este faptul că am fost cadru didactic şi manager al unor şcoli afiliate a ceea ce se ştie ca fiind reţeaua Gulen, şcoli din întreaga lume care aderă la principiile domnului Gulen.(…) Este o aplicaţie care este deschisă tuturor utilizatorilor. Datorită faptului că foarte mulţi apropiaţi principiilor domnului Gulen foloseau această aplicaţie, au considerat ca fiind aplicaţia simpatizanţilor lui Gulen. (…) A fost instalată în perioada în care mă aflam în Turcia. În 2015, a fost închisă la nivel global, deci ea nu mai există”, a mai spus jurnalistul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei