Vești bune despre pensii! Este oficial! Au crescut fondurile de pensii private

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/02/2019, 10:36
Vești bune despre pensii! Este oficial! Au crescut fondurile de pensii private GALERIE FOTO
Fondurile de pensii private obligatorii au crescut

Se anunță vești bune pentru milioane de români care au contribuit ani la rând la fondurile de pensii private. Autoritățile de Supraveghere Financiară(ASF) au informat că fondurile de pensii private obligatorii au crescut surprinzător.

Conform datelor ASF, acestea aveau active în valoare de peste 48 miliarde de lei, în data de 31 ianuarie 2019, în creștere cu 17,1% comparativ cu nivelul existent în aceeași lună a anului precedent. Titlurile de stat dețin cea mai mare pondere în cadrul activelor în valoare de 30,37 miliarde de lei, anume 63,2%.

Vești bune despre pensii! Fondurile de pensii private obligatorii au crescut

Pe locul doi se află acțiunile cu 7,94% miliarde de lei, 16,52%. Locul al treilea este ocupat de depozitele bancare, cu 4,5 miliarde de lei, respectiv 9,38% din cumulul activelor. Potrivit datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de Pilonul II era, la 31 ianuarie 2019, de 48,063 miliarde de lei, iar valoarea activului net era de 48,042 miliarde de lei.

Vești bune despre pensii! Este oficial! Au crescut fondurile de pensii private
Vești bune pentru milioane de români

Fondurile de pensii private obligatorii aveau7,270 milioane de participanți, iar, potrivit datelor oficiale, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuții pentru 7,138 milioane de participanți. În noiembrie 2018, au fost virate contribuții pentru un număr de 4,061 milioane de participanți, însă pentru 3,189 milioane nu au fost virate contribuții. Pe Pilonul II sunt active fondurile: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital.

Vești bune despre pensii! Este oficial! Au crescut fondurile de pensii private
Titlurile de stat dețin cea mai mare pondere în cadrul activelor în valoare de 30,37 miliarde de lei

Liviu Dragnea, anunț despre pensii

Despre stiuația pensiilor a vorbit și liderul PSD, vineri, 23 februarie, la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, desfășurat la Madrid. Liviu Dragnea a menționat că în anul 2020 pensionarii vor avea pensii duble comparativ cu anul 2017, an în care a fost preluat mandatul. „Graţie Guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, salariul minim am crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut şi vor creşte în fiecare an, în aşa fel încât, în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017.

 Titlurile de stat dețin cea mai mare pondere în cadrul activelor în valoare de 30,37 miliarde de lei
Dragnea a anunțat că pensionarii vor avea pensii duble în 2020 față de 2017

În condiţiile în care am redus şi taxele, impozitul pevenit şi taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu că aşa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, salariile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că un Guvern social-democrat poate micşora taxele, poate creşte salariile, poate creşte pensiile, pote reda speranţa pentru tineri. Nu a fost uşor şi nu va fi. Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriaşă”, s-a lăudat Dragnea la congres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×