Veste uriaşă pentru mulţi români: vârsta de pensionare scade cu 13 ani!

Ionuţ Cataramă  
înStiri de ultima ora
08/07/2018, 15:29
Veste uriaşă pentru mulţi români: vârsta de pensionare scade cu 13 ani!

Legea a fost data spre promulgare către preşedintele României. Vârsta de pensionare scade cu 13 ani.

Care sunt categoriile de români vizate de noua reglementare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Vârsta de pensionare scade cu 13 ani! Te încadrezi în cerinţe?

Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat iniţiativa de modificare a Legii pensiilor prin care vârsta standard de pensionare scade cu 13 ani, informează wowbiz.ro.

Astfel, această modificare prevede că „pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc.) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr.263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”.

În plus, se stipulează reducerea stagiului complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puţin 20 de ani în locurile de muncă respective. De reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani vor beneficia şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×