Veste tristă pentru Lia Olguța Vasilescu, în ziua nunții! Un primar din Dolj, prieten apropiat, a murit

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/02/2019, 17:35
Veste tristă pentru Lia Olguța Vasilescu, în ziua nunții! Un primar din Dolj, prieten apropiat, a murit GALERIE FOTO
Lia Olguța Vasilescu, veste tristă înainte de nuntă! Un prieten a decedat cu o seară înainte de cununia deputatului

Unul din cei mai longevivi primari, prieten apropiat cu Olguța Vasilescu s-a stins din viață înainte de cununia civilă a acesteia. Din păcate, PSD este în doliu! Un membru a murit noaptea trecută, 23 februarie, într-un spital din Capitală. Constantin Gheorghiță a fost edilul comunei Podari, din județul Dolj.

Acesta era deja internat din cauza unei probleme la picior, iar în urma unui control, a descoperit cea care a urmat să-i fie cauză a morții. Medicii au considerat că trebuie să-l opereze de urgență, din păcate, soarta a fost cruntă.

Lia Olguța Vasilescu își plânge prietenul care s-a stins din viață cu o zi înainte de cununia civilă a sa!

Cei din PSD sunt în doliu! Constantin Gheorghiță, membru al partidului, s-a stins din viață în cursul zilei de 23 februarie. Din păcate, au apărut complicații în timpul operației care l-ar fi ajutat să-și revină. Edilului trebuia să i se implanteze o valvă la inimă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Bărbatul a avut funcția de primar încă din anul 1992. Decesul său a fost un șoc pentru familie pentru că acesta venise la spital pentru o problemă la picior, iar în urma unui control amănunțit la inimă, medicii i-au dezvăluit problemele de sănătate.

Primarul Constantin Gheorghiță, prieten cu Lia Olguța Vasilescu
Primarul Constantin Gheorghiță, prieten cu Lia Olguța Vasilescu

Bolile valvelor la inimă: tratament

Valvele bolnave se operează, iar soluțiile chirurgicale sunt multiple. Valvele pot fi reparate sau pot fi schimbate. Operația se face întotdeauna cu ajutorul aparatului de circulație extracorporeală. Reparația valvelor (plastia valvulară) este întotdeauna de preferat înlocuirii acestora, pe de-o parte datorită păstrarii geometriei și arhitecturii cavităților inimii și, pe de-altă parte, datorită absenței tratamentului anticoagulant de durată.

Dacă nu există condiții pentru o reparație valvulară, atunci tratamentul chirurgical indicat este de a schimba valva cu una artificială. Acestea pot fi biologice sau mecanice, fiecare având anumite avantaje și dezavantaje. Valvele biologice au avantajul că nu necesită tratament anticoagulant de durată, dar necesită înlocuirea lor după o durată de aproximativ 15 ani. În prezent, sunt produse valve tratate împotriva degradării care ar putea prelungi acest interval. Din acest motiv, sunt recomandate persoanelor mai în vârstă (peste 65-70 ani) și femeilor tinere care doresc să aibă copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×