Veste proastă pentru şoferi. Anunţul făcut de Poliţia Rutieră

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
19/07/2015, 14:08
Veste proastă pentru şoferi. Anunţul făcut de Poliţia Rutieră

Peste 1.000 de şoferi români au primit amenzi sau sancţiuni de la poliţiştii de la Rutieră, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. Un număr de 1.068 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.444.600 de lei, au fost aplicate de poliţişti în al doilea trimestru al anului 2015, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române remis duminică.

În perioada menţionată, poliţiştii structurilor de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

Acţiunea naţională a urmărit îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie.

De asemenea, activităţile poliţiştilor au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Poliţiştii au verificat aproape 12.000 de obiective şi peste 200 de prestatori de servicii de pază, sisteme de alarmare, monitorizare sau transporturi de valori monetare.

Un număr de 105 de amenzi contravenţionale au fost aplicate în urma verificării unităţilor bancare, 88 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru deficienţe constatate în urma verificării caselor de schimb valutar, caselor de amanet şi magazinelor de bijuterii, 111 după controlul operatorilor care exploatează şi organizează jocuri de noroc, 123 după verificarea unităţilor poştale, 19 în urma verificării casieriilor furnizorilor de utilităţi şi servicii, 115 după controlul staţiilor de distribuire a carburanţilor şi a produselor petroliere, iar 111 de agenţi economici au fost sancţionaţi după controale la supermarketuri şi centre comerciale.

Potrivit IGPR, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, poliţiştii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×