Veste de ultimă oră de la Guvern: Un nou impozit INTRODUS

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/04/2015, 14:04
Veste de ultimă oră de la Guvern: Un nou impozit INTRODUS

Bacşişul va fi trecut pe un bon fiscal separat, fără TVA şi va fi impozitat fie ca profit al companiei, în cazul în care nu este dat salariaţilor, fie ca venit al angajaţilor, în cazul în care le este împărţit acestora, se arată în proiectul de modificare a OUG 28/1999, obţinut de Capital şi discutat marţi în guvern.

VIDEO / Halep cu Iohannis, Wozniacki cu Obama! Meci amical de tenis la Casa Albă! 

Cum va fi reglementat bacşişul?

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bacşişul va fi fiscalizat, evidenţiat pe bonul fiscal şi delimitat clar de veniturile încasate din livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor.

CUTREMUR în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Vânzarea bunurilor sau a serviciilor nu va putea fi condiţionată de bacşiş care trebuie marcat pe un bon fiscal distinct.

Tradiţii în Săptămîna Mare. Uite ce nu ai voie să faci 

Bacşişul va fi impozitat pe profit cu 16% sau 3% pe venit în cazul microîntreprinderilor dacă firma nu îl distribuie angajaţilor sau cu 16% pe venit dacă este împărţit salariaţilor ca venit din alte surse. În cazul în care va fi dat angajaţilor, aceştia nu vor plăti contribuţii sociale şi contribuţii de sănătate pentru bacşiş.

Curs BNR. Moneda euro s-a depreciat, iar dolarul a crescut

Proiectul lasă la latitudinea companiei să decidă dacă bacşisul înregistrat fiscal şi contabil rămâne la dispoziţia sa sau este distribuit salariaţilor, potrivit unui regulament propriu de ordine interioară.

Traian Băsescu, mesaj halucinant pe Facebook

Guvernul a decis să impoziteze bacşişul după ce, în urma controalelor Antifraudei, reprezentanţii industriei hoteliere şi de restaurante au reclamat că sumele găsite în plus în casele de marcat erau bacşişuri pentru care nu există reglementări fiscale.

Loteria bonurilor fiscale, organizată de Paşte

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×