Venezuela va avea propria monedă virtuală! „Petro” va ocoli sancţiunile economice impuse de SUA

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
04/12/2017, 13:00
Venezuela va avea propria monedă virtuală! „Petro” va ocoli sancţiunile economice impuse de SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a găsit o metodă să ocolească „blocada financiară” aplicată de Statele Unite! A anunţat crearea monedei virtuale ”Petro”, bazată pe rezervele de petrol ale ţării! „Anunţ că Venezuela va institui un nou sistem de criptomonedă, bazat pe rezervele sale petroliere. Venezuela va crea o criptomonedă, Petro, pentru a avansa în materie de suveranitate monetară, pentru a proceda la tranzacţii financiare în pofida blocadei financiare”, a declarat Maduro, în emisiunea sa săptămânală de la televiziunea naţională.

Pe lângă petrol — Venezuela fiind deţinătoarea celor mai importante rezerve naturale de pe glob—, noua monedă virtuală va fi bazată pe depozitele de gaze, aur şi diamante ale ţării, a precizat Maduro. „Aceasta ne va permite să avansăm spre noi forme de finanţare internaţională pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării”, a mai susţinut preşedintele.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Venezuela va avea o monedă virtuală! Datoria externă a atins 150 de miliarde de dolari

Pusă în dificultate de căderea preţului la petrol — resursă care îi furnizează 96% din valută — şi sancţionată de agenţiile de rating, Venezuela este constrânsă să-şi restructureze datoria externă, estimată de unii experţi la 150 miliarde de dolari, în timp ce populaţia suferă de pe urma unei grave penurii de alimente şi medicamente, în lipsa banilor pentru importuri.

Guvernul de la Caracas acuză SUA de „persecuţie financiară”, în condiţiile sancţiunilor economice decretate de preşedintele american Donald Trump la sfârşitul lunii august.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×