Vaporul plin cu oi, răsturnat în Portul Midia, a fost abandonat toată noaptea. Mii de cadavre plutesc și acum pe apă VIDEO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 16:12
Vaporul plin cu oi, răsturnat în Portul Midia, a fost abandonat toată noaptea. Mii de cadavre plutesc și acum pe apă VIDEO
Mii de cadavre de oi plutesc în Portul Midia, după răsturnarea unui vas

Organizațiile pentru drepturile animalelor au postat imagini de groază din Portul Midia, acolo unde un vas cu peste 14 mii de oi la bord s-a răsturnat! Mii de cadavre de oi plutesc pe apă acum, după ce peste noapte vasul a fost abandonat de autorități.

Mii de cadavre de oi plutesc în Portul Midia, după răsturnarea unui vas

Organizaţia Animals Internaţional România cere acum nici mai mult, nici mai puțin, decât interzicerea exportului de animale vii! „Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineaţă nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris reprezentanţii Animals Internaţional România pe pagina de Facebook.

Aceştia cer tuturor iubitorilor de animale să-i ceară premierului să interzică exportul cu animale vii. „Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro si cere-i sa interzica exportul cu animale vii”, i-au îndemnat membrii organizației pe iubitorii de animale din România.

14600 de oi au murit inecate in portul Midia

14.600 de oi au murit inecate in portul Midia dupa ce vaporul Queen Hind s-a scufundat imediat dupa plecarea spre Orientul Mijlociu. Filmarile surprinse de un amator arata o parte din aceasta imensa tragedie in momentele cand nava a inceput sa se incline. Acestea reprezinta inca o dovada ca exportul cu animale vii este un comert riscant si insuficient reglementat care trebuie stopat definitiv: http://animalsaus.org/DNV

Gepostet von Animals International – Romania am Sonntag, 24. November 2019

Doar 33 de oi au fost salvate de autoritățile constănțene

Intervenția autorităților lasă de dorit. Doar 33 de animale au fost salvate, dintr-un total de 14.600 de capete. Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, este răsturnată și este în pericol iminent de scufundare! Aceasta a fost construită în 1980, are 84,51 metri lungime și 13,5 metri lățime, potrivit ct100.ro.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că s-au făcut verificări după răsturnarea navei cu oi în Portul Midia şi s-a stabilit că au fost respectate prevederile legale privind transportul animalelor vii. De asemenea, face verificări Ministerul Transporturilor.

„Vaporul a fost autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de animale vii de către DSVSA Constanţa, în luna martie 2019, pe baza evaluării realizate în conformitate cu prevederile legislaţiei UE şi naţionale în vigoare: Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1/2005, respectiv Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 16/2010, cu modificările şi completările ulterioare. În conformitate cu procedura specifică privind controlul la frontieră al bunăstării animalelor vii destinate exportului, medicii veterinari oficiali au verificat animalele, vaporul şi documentele. S-a constatat că animalele erau clinic sănătoase şi apte pentru transport, iar densitatea prevazută de legislaţie era respectată”, a transmis, luni, ANSVSA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×