Valoarea tichetelor de masă creşte de la 15,18 lei până la 20 de lei! Preşedintele României a promulgat legea

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 12:47
Valoarea tichetelor de masă creşte de la 15,18 lei până la 20 de lei! Preşedintele României a promulgat legea
Valoarea tichetelor de masă creşte de la 15,18 lei până la 20 de lei! Preşedintele României a promulgat legea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei. Legea modificată în acest sens este art. 14 din Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, anunţă Agerpres.

Valoarea tichetelor de masă creşte de la 15,18 lei până la 20 de lei!

„Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede actul normativ. Prevederile legii intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Klaus Iohannis a decretat, luni, starea de urgenţă pe tot teritoriul României până la data de 14 aprilie. Astfel, şcolile şi universităţile vor fi închise până după Paşte şi recomandările sunt ca oamenii să rămână cât mai mult în casă.

Iohannis: „Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă”

„Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, viețile celor de lângă noi!

Este extrem de important ca oamenii să fie corect informați și de aceea vreau să spun românilor ce înseamnă instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre potrivit decretului pe care l-am semnat astăzi, ce efecte va produce asupra vieții fiecăruia dintre noi și în ce măsură ni se schimbă viața în următoarea perioadă.

Astfel, școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență.

Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune.

Tehnologia ne oferă astăzi un avantaj considerabil în acest sens. Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele.

Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență”, a declarat Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×