Vaccinare direct în farmacii, propusă de Sorina Pintea! De când se poate face

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 11:27
Vaccinare direct în farmacii, propusă de Sorina Pintea! De când se poate face

Sorina Pintea îi anunță români despre posibilitatea de vaccinare în farmacii. Ministrul Sănătății spune că în următorul sezon vaccinarea s-ar putea realiza în orice farmacie. Miercuri dimineață, 30 ianuarie, a fost declarată epidemie gripală în România.

Ministrul Sănătății recomandă personalului din spital să se vaccineze. După trei săptămâni epidemice consecutive, epidemiade a fost declarată oficial. „Există posibilitatea ca din sezonul următor să se poată realiza vaccinarea din farmacii. Există judeţe care au raportat un număr mai mare de oameni, nu erau concludente. De aceea spun că deciziile trebuie luate pe date corecte. Există o circulaţie mai intensă a circulaţiei virusului în sudul țării”, spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea propune vaccinarea direct în farmacii

Vaccinare direct în farmacii, propusă de Sorina Pintea! De când se poate face
Vaccinare direct în farmacii, propusă de Sorina Pintea! De când se poate face

A fost declarată epidemie de gripă la nivel național, după ce bilanțul victimelor din cauza virusului gripal a ajuns la 54. Pentru a efectua testul de gripă trebuie să știți că îl puteți efectua fără a vă deplasa la spital. Acesta se poate achiziționa din farmacii contra unei sume de 49 de lei.

„Este vorba de infecţii respiratorii în şcoli, nu de gripă, în sudul ţării şi focare izolate în rest. Am precizat că trebuie să aplicăm măsurile care se impun în cazul unei epidemii. Aşa cum precizam, este vorba de o decizie care se poate lua pe plan local, după discuţii cu Inspectoratele Şcolare şi nu la nivel naţional. Pintea

Nu se poate pune problema unei carantine, nu trăim această situaţie extremă. Este ceva normal, aşa evoluează gripa câteodată. Ciclic, avem perioade în care evoluţia are un caracter epidemic. Carantina este adoptată extrem de rar, de obieci e decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Există un regulament în care sunt stipulate aceste lucruri. Vorbim de limitarea vizitatorilor în spitale”, Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

LIVE: Ministrul Sănătății Sorina Pintea face declarații de presă — https://goo.gl/vBGf4fZona lovită de un vortex polar „fără precedent”. Starea de urgență, decretată — https://goo.gl/KW54BqAbonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp — https://goo.gl/5fDvS6

Gepostet von StirileProTV am Mittwoch, 30. Januar 2019

„Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de trei săptămâni epidemice se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (…) De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripa. (…) Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensități diferite. (…) S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății, precizând că sudul țării este cel mai afectat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×