Vă mai amintiți primul videoclip publicat pe Youtube? Cum arată protagonistul după 15 ani VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
24/04/2020, 16:11
Vă mai amintiți primul videoclip publicat pe Youtube? Cum arată protagonistul după 15 ani VIDEO
Tânărul din imagine este protagonistul primului videoclip publicat pe Youtube. Au trecut 15 ani de atunci. Sursa foto: Captură Video

Pe 23 aprilie 2005, utilizatorul numit „Jawed” intra în istorie cu primul clip publicat vreodată pe Youtube, cea mai importantă platformă video din întreaga lume. Au trecut 15 ani de atunci, iar „Me at the Zoo” (n.r. Eu la grădina zoologică) a înregistrat în acest timp peste 90 de milioane de vizualizări, un record absolut, mai ales dacă luăm în calcul faptul că nu are decât 19 secunde.

Cum arată protagonistul primului videoclip postat pe Youtube. Au trecut 15 ani de atunci

Filmat în San Diego, Statele Unite ale Americii, acesta ne prezintă un tânăr care vorbește despre lungimea trompei elefanților aflați în spatele său. Puțină lume știe, însă, că protagonistul este chiar Jawed Karim, unul dintre cei trei fondatori ai platformei Youtube.

În ceea ce privește viața misteriosului antreprenor, ei bine, este cunoscut doar faptul că s-a numărat în trecut printre colaboratorii societății de plăți online PayPal, având o contribuție decisivă în lupta împotriva hackerilor și a fraudei.

În octombrie 2006, gigantul american Google a cumpărat site-ul cu cel mai mare număr de utilizatori la nivel global în schimbul sumei de 1,65 milioane de dolari. Chiar dacă nu mai este proprietarul Youtube, afaceristul ajuns astăzi la 40 de ani se poate lăuda cu o avere de invidiat.

Împreună cu doi foști investitori de la PayPal, Kevin Hartz și Keith Rabois, Karim a fondat în 2008 Youniversity Ventures, un fond pentru capital de risc destinat susținerii ideilor de afaceri ale mai multor start-up-uri.

Printre cei care au primit o șansă din partea acestei societăți se numără Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, fiindu-le oferită suma de 30.000 de dolari pentru a-și lansa propria platformă de închirieri locuințe, Airbnb, devenită în prezent lider mondial în rezervarea de cazare.

În ciuda statutului său, Jawed Karim este un om modest

Dincolo de aceste date, Jawed Karim este un adevărat mister. La cei 40 de ani ai săi, bărbatul a preferat să ducă o viață cât se poate de discretă, în special după vânzarea platformei Youtube. În 2018, și-a făcut, însă,  propriul canal, care, în ciuda faptului că în cei 15 ani de existență a rămas cu un singur video, este urmărit de aproape 800.000 de abonați.

Karim a postat un comentariu la filmulețul de la zoo, punând două întrebări celor care îi urmăresc activitatea: „Ar trebui să pun un nou video online? Despre ce v-ar plăcea să fie?”. Au urmat mii de voturi și de răspunsuri, fără ca utilizatorii să mai primească vreun răspuns de la omul de afaceri american.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×