USR arată câți bani a cheltuit Gabriela Firea în reclame pentru televiziuni: „Ar fi putut fi folosiți pentru investiții în rețeaua RADET”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 16:08
USR arată câți bani a cheltuit Gabriela Firea în reclame pentru televiziuni: „Ar fi putut fi folosiți pentru investiții în rețeaua RADET”
USR arată câți bani a cheltuit Gabriela Firea în reclame pentru televiziuni: „Ar fi putut fi folosiți pentru investiții în rețeaua RADET” *foto: facebook Gabriela Firea

USR București pune iar tunurile pe Gabriela Firea, în contextul în care rețeaua de termoficare din București este plină de găuri iar primarul general al Capitalei a dat vina pe un „act de sabotaj” la adresa sa. Astfel, USR-iștii susțin că Firea a dat banii cu care putea repara termoficarea la schimb pe publicitate pentru instituțiile primăriei.

USR București, atac la Gabriela Firea pe tema termoficării

USR București a arătat într-o postare de facebook câți bani a cheltuit Gabriela Firea pentru reclame:

„Firea dă banii noştri pe reclame, în loc să repare reţeaua de termoficare: 4,9 milioane de lei la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti; 4,7 milioane de lei la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic; 4 milioane de lei la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti; 3 milioane de lei la Centrul de Proiecte Culturale ale Municipiului Bucureşti ARCUB.

Iar acestea sunt doar câteva dintre cele aproape o sută de instituţii, direcţii şi companii care ţin de Primăria Capitalei şi care, sub o formă sau alta, sunt controlate de Gabriela Firea. Problema acestor cheltuieli este că ele nu se justifică, mai ales în cazul acelor structuri care nu operează în regim concurenţial, nu vizează profitul şi nici notorietatea în spaţiul public”.

Reprezentanţii USR susțin că ”bugetele de publicitate ale primăriilor şi ale instituţiilor din subordine sunt folosite adesea de către primarii din România pentru a-şi răsplăti prietenii din presă. Se pare că Gabriela Firea nu face excepţie”.

USR arată și câți bani a cheltuit Gabriela Firea pentru investiții în RADET

Partidul aflat în opoziție față de Firea la CGMB arată cât a fost suma folosită de primarul general al Capitalei pentru investiții în rețeaua RADET:

„USR consideră că aceşti bani ar fi putut fi folosiţi pentru investiţii în reţeaua RADET (Termoenergetica) pentru ca bucureştenii să nu mai stea iarna în frig. În 2019, din 70 de milioane de lei câte au fost prevăzute pentru investiţii la reţeaua de termoficare, au fost utilizate până la finalu anului doar 13 milioane de lei.

În 2018, situaţia a fost şi mai gravă, cu doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. În secolul tehnologiei, informarea publicului se poate face prin soluţii mult mai eficiente şi mult mai ieftine decât reclamele plătite din greu pe televiziunile de partid sau în ziarele conduse de prietenii politici”, a mai transmis USR.

În week-end, Gabriela Firea a acuzat un sabotaj, după ce părţi mari din Sectoarele 2 şi 3 au rămas din nou fără căldură şi apă caldă. USR Bucureşti a acuzat-o că ”minte de îngheaţă apele”. USR-iștii susțin că situația s-a produs după ce reparaţiile pe un tronson aflat la ieşirea din CET Sud s-au făcut în proporţie de doar 18,75%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×