Ursul a vrut să intre iar în Cabana Postăvarul! Sezonul se apropie, iar turiştii vor lua cu asalt cabana

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
13/11/2017, 15:24
Ursul a vrut să intre iar în Cabana Postăvarul! Sezonul se apropie, iar turiştii vor lua cu asalt cabana

Ursul care dă târcoale cabanei Postăvarul de mai bine de două săptămâni a lovit din nou! Animalul a încercat şi luni dimineaţa, în jurul orei 04,00, să intre din nou în adăpostul montan. Animalul a fost alungat de cabanier şi de jandarmul care se află în permanenţă acolo, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, cpt. Ciprian Aldea.

„A fost alungat de cabanier şi de jandarm, aflându-se în această dimineaţă la liziera pădurii, încercând să se apropie de cabană”, a afirmat sursa citată.

Ursul a asediat din nou Cabana Postăvarul! Alţi 11 ursi îndepărtaţi din Buşteni

Vineri seara, în jurul orei 19,00, ursul a reuşit să intre în cabană, de unde a luat o pungă de zahăr şi o cutie de bomboane, fără să rănească vreo persoană. Cabanierul Rolf Truetsch cere autorităţilor locale să ia urgent măsuri, având în vedere că se apropie sezonul de schi şi numeroşi turişti ajung la cabană pentru a servi masa sau a se caza.

Cabana Postăvarul se află la 1.604 metri altitudine în Masivul Postăvarul. A fost construită în anul 1883, fiind cel mai vechi adăpost montan în funcţiune din ţară. Cabana are 100 de locuri de cazare în camere cu două şi şase paturi şi o sală de mese de 100 de locuri, fiind foarte frecventată de turişti în toate anotimpurile.

Jandarmii prahoveni au avut, la sfârşitul acestei săptămâni, cinci intervenţii în staţiunea Buşteni pentru îndepărtarea a 11 urşi care au coborât în zona locuită a oraşului.  Potrivit unei informări a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, cetăţenii au apelat numărul unic de urgenţă după ce urşii au intrat în gospodăriile localnicilor şi au mers la tomberoanele de gunoi din staţiune. Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×