Urșii din Ardeal prevestesc primăvara prin anumite semmne distincte! De 10 ani nu dau greș! Ce s-a întâmplat ieri

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
03/02/2019, 08:44
Urșii din Ardeal prevestesc primăvara prin anumite semmne distincte! De 10 ani nu dau greș! Ce s-a întâmplat ieri GALERIE FOTO
Urșii din Ardeal prevestesc de 10 ani primăvara prin anumite semne

Urșii din Ardeal prevestesc venirea primăverii! Iarna va pleca repede, iar asta ne-a dat de înțelels ”meteorologul de serviciu” de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, prin anumite semne. Mai clar, urșii au ieșit din bârlog și se spune că dacă Moș Martin își vede umbra și se sperie, nu scăpăm de frig.

Însă, pentru că nu s-a întâmplat asta, avem măcar speranța că lucrurile se schimbă în bine. Despre acest subiect a vorbit biologul Halmagyi Ildiko. „Acum o să iasă Coco și Ursula aici, în padocul vechi al urșilor, iar noi putem observa dacă este vizibilă umbra lor.

Urșii din Ardeal prevestesc primăvara prin anumite semne

Tradiția spune dacă vedem umbra urșilor înseamnă că primăvară va mai aștepta”, a spus biologul. De altfel, emblemele oricărei grăini zoodogice sunt urșii, astfel că, imediat ce a dat puțin soarele, iar oamenii au ieșit la plimbare, toți s-au dus să îi vadă.

Urșii din Ardeal prevestesc primăvara prin anumite semmne distincte! De 10 ani nu dau greș! Ce s-a întâmplat ieri
Urșii Coco și Ursula

Așadar, oamedii adunați la Grădina din Târgu Mureș au pândit toate mișcările urșilor, pentru a-i vedea când ies din bârlog. Din fericire, Coco și Ursula nu i-au lăsat ”cu buza umflată” și chiar au început să se joace în voie, semn că putem renunța curând la hainele groase, mănuși și căciuli.

Urșii din Ardeal prevestesc primăvara prin anumite semmne distincte! De 10 ani nu dau greș! Ce s-a întâmplat ieri
Dacă urșii ies din bârlog și nu se sperie de umbra lor,e clar că scăpăm de iarnă

Despre veștile date de urs a vorbit și directorul Grădinii Zoologice, Horațiu Gorea. „Astăzi este vreme frumoasă, dimineața a fost înnorat, urșii nu și-au văzut umbra, când s-au trezit și au ieșit din bârlog au rămas afară și sperăm la un an îmbelșugat și cu mult soare”, a spus directorul. De asemenea, ursul este în funcția de meteorolog de serviciu în oraș de mai bine de 10 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×