Urnă specială în penitenciare pentru persoanele private de libertate! 17.660 de oameni au drept de vot

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 17:57
Urnă specială în penitenciare pentru persoanele private de libertate! 17.660 de oameni au drept de vot GALERIE FOTO
Persoanele aflate în închisoare pot vota dacă au acest drept. Sursa foto - facebook

Urnă specială în penitenciare pentru persoanele private de libertate! Alegerile prezidențiale au încins spiritele și printre oamenii care se află la închisoare. În acest moment, nu mai puțin de 15.043 persoane au anunțat că vor să voteze la alegerile pentru Președintele României, care vor avea loc duminică, în ciuda faptului că sunt obligați să stea închiși pentru o perioadă din viața lor. Trebuie să știți că 17.660 dintre cele 20.380 de persoane aflate după gratii în România au drept de vot.

Urnă specială în penitenciare pentru persoanele private de libertate!

Cifrele sunt unele estimative, iar cele reale vor fi comunicate după finalizarea activității de votare. “Alegătorii deținuți în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul urnei speciale”, conform Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Persoanele care vor vota, o vor face într-un spațiu amenajat cu urne și cabine de vot, la nivelul unității în care își execută pedeapsa. Mai exact, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul acestei urne speciale, la fel cum au făcut-o și la europarlamentare.

17.660 de oameni au drept de vot

În acest sens, ANP anunţă că s-au luat mai multe măsuri, printre care identificarea deţinuţilor cu drept de vot şi informarea acestora cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot. De asemenea, angajaţii ANP s-au asigurat ca persoanele deţinute să aibă un act de identitate valabil la data scrutinului şi au amenajat spaţii corespunzătoare în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot.

În urma centralizării datelor primite de la toate unităţile din teritoriu, ANP a anunţat că în prezent sunt 20.380 deţinuţi în România, cu 23 de oameni mai puțin față de situația din 26 mai, de la alegerile europarlamentare.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×