Urmărire ca-n filme în București! Un șofer beat nu a oprit nici măcar la focurile de armă trase de polițiști

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 11:32
Urmărire ca-n filme în București! Un șofer beat nu a oprit nici măcar la focurile de armă trase de polițiști
Urmărire cu focuri de armă în București *foto: digi24.ro

Scenariu de filme în Capitală, după ce luni dimineață ofițerii de poliție s-au văzut nevoiți să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical pentru a opri un șofer băut. Bărbatul a simulat oprirea, apoi a accelerat mașina, drept pentru care a fost urmărit de agenții de poliție de pe Șoseaua Giurgiului până în zona Vitan Bârzești. Cursa s-a terminat după șoferul a intrat într-o altă mașină, după ce a trecut un semafor pe roșu.

Urmărire ca în filme în Capitală, după ce un șofer băut nu a oprit la semnele poliției

Luni, în jurul orei 00:30, polițiștii din secția 16 au observant pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei o mașină care mergea în zigzag pe șosea. Când i s-a cerut să oprească mașina, șoferul a simulat oprirea pentru ca apoi să accelereze:

„Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecție , un echipaj de la Secția 15 Poliție, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată. Ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roșie a semaforului electric acroșând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat și oprit de poliţişti”, arată Poliția Capitalei, potrivit Mediafax.

Urmărire cu focuri de armă în București
Urmărire cu focuri de armă în București *foto: digi24.ro

Șoferul era beat și nici nu avea carnet, așa că a vrut să fugă de la locul faptei

Însă nici atunci ocupanții mașinii nu s-au predat: „Cei patru ocupanți au coborât și au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, mai arată sursa citată.

Din primele verificări autoritățile au stabilit că șoferul nu deținea permis de conducere. De asemenea, după testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/% în aerul expirat. „Menţionăm că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale”, mai arată Poliția.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×