Irlanda se pregăteşte să ţină piept uraganului Ophelia! Şcolile au fost închise! Este cod roşu! GALERIE FOTO şi VIDEO

Filon Stan  
înHotnews
16/10/2017, 12:25
Irlanda se pregăteşte să ţină piept uraganului Ophelia! Şcolile au fost închise! Este cod roşu! GALERIE FOTO şi VIDEOGALERIE FOTO

Irlanda se pregăteşte de venirea uraganului Ophelia. Toate şcolile au fost închise luni înaintea sosirii uraganului format în zona centrală a Oceanului Atlantic. Serviciul de Meteorologie avertizează că uraganul va aduce rafale violente de vânt.

Serviciile pentru situaţii de urgenţă au transmis că pot avea loc întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi că transportul ar putea fi perturbat. Potrivit Departamentului de educaţie din Irlanda, închiderea şcolilor a fost necesară având în vedere furtuna fără precedent aşteptată pe teritoriul ţării. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Uraganul Ophelia loveste Irlandacu rafale de vânt de peste 130 de km/h

Serviciul de Meteorologie a emis o alertă roşie (cel mai înalt avertisment pe care îl poate emite) pentru opt comitate din sudul şi vestul ţării, de luni dimineaţă, şi a avertizat că ar putea fi în pericol vieţile oamenilor, deoarece uraganul Ophelia loveste Irlanda cu vânt violent, de peste 130 de kilometri la oră.

„Se prognozează rafale violente şi distructive, în special în sud-vest şi sud, dimineaţa, iar după-amiaza, în zonele din est. Ploile şi furtunile puternice de-a lungul unor coaste vor duce la inundaţii”, potrivit avertismentelor transmise de Serviciul de Meteorologie.

Populaţia a fost sfătuită să evite, luni, zonele de coastă. De asemenea, ar putea fi perturbate serviciile de transport naval, aerian, feroviar şi rutier. Uraganul Ophelia, format în zona centrală a Oceanului Atlantic, a fost clasat în categoria 3, după ce a trecut sâmbătă seară de Insulele Azore. Înainte de a ajunge în Azore, Ophelia a fost clasat la categoria 2, însă după ce viteza vântului a crescut la 185 de kilometri pe oră a fost trecut la categoria 3 din 5. Totuşi, potrivit previziunilor, uraganul a trebui să scadă în intensitate şi să se transforme în furtună înainte de a ajunge în Irlanda.

Trecerea uraganului Ophelia prin Irlanda vine la 30 de ani după „Marea furtună” din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×