Uraganul Maria a luat pe sus acoperişul premierului! “Sunt complet la mila uraganului”

Filon Stan  
înHotnews
19/09/2017, 17:04
Uraganul Maria a luat pe sus acoperişul premierului! “Sunt complet la mila uraganului”

Uraganul Maria a lovit insula Dominica, din Caraibe, cu rafale de vânt de până la 260 de kilometri pe oră, relatează BBC News. Uraganul ajuns deja la categoria cinci, “potenţial catastrofală”, a lovit puternic reşedinţa premierului insulei! Roosevelt Skerrit a publicat pe Facebook un mesaj potrivit căruia acoperişul său a fost smuls şi este “complet la mila uraganului”. El a scris că întreaga sa locuinţă a fost inundată. În cele din urmă, şeful Executivului a fost salvat.

Dominica este o fostă colonie britanică, cu o populaţie de 72.000 de oameni. Ochiul uraganului a ajuns acolo la ora locală 21 (marţi, 4 ora României), potrivit Centrului Naţional pentru Uragane. Locuitorii din apropiere de coastă au primit ordin să meargă în adăposturi autorizate. Aeroportul şi porturile din Dominica au fost închise din cauza uraganului, care se deplasează aproximativ pe acelaşi traseu ca Irma, furtuna care a devastat regiunea luna aceasta. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Uraganul Maria merge pe drumul uraganului Irma

Insula Martinica a declarat nivel maxim de alertă, în timp ce pe insula Guadalupe au fost făcute evacuări. Stare de alertă a fost declarată şi în Puerto Rico, teritoriul american unde Maria ar urma să ajungă pe uscat marţi, ca uragan de categorie trei. Puerto Rico nu a fost lovit în forţă de Irma şi a devenit un nod important pentru livrarea de ajutoare pe insulele afectate.

Uraganul Maria va lovi, probabil, şi insulele Virgine, americane şi britanice, devastate deja de Irma. Autorităţile se tem că dărâmăturile lăsate în urmă de Irma ar putea fi luate de vânt şi reprezenta un nou pericol. Avertizări sunt în vigoare şi pentru St Kitts and Nevis, Montserrat şi St Lucia, St Martin, Saba, St Eustatius şi Anguilla.

Sursă: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×