VIDEO | Uraganul Irma a şters de pe faţa Pământului o insulă! „Vedeam maşini cum zboară peste noi” GALERIE FOTO

Filon Stan   
în Galerie foto
07/09/2017, 13:27
VIDEO | Uraganul Irma a şters de pe faţa Pământului o insulă! „Vedeam maşini cum zboară peste noi” GALERIE FOTO GALERIE FOTO

Uraganul Irma a şters de pe faţa Pământului insula Barbuda! Mica insulă fost distrusă în proporţie de 95 la sută. Puţinele clădiri care au rămas în picioare nu mai au acoperişuri sau ferestre.

Uraganul Irma îşi continuă drumul prin Caraibe. Urmează să treacă pe lângă Republica Dominicană şi Haiti, apoi va ajunge în apropiere de Cuba, iar în weekend va lovi în plin Florida, unde autorităţile fac deja evacuări. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Uraganul Irma, cu o viteză a vântului de 300 de kilometri pe oră, a lovit în plin insula Saint Martin. Terminalul aeroportului a fost devastat iar pista, acoperită cu nisip. Marina olandeză a intervenit să ajute sinistraţii.

Ronald Plasterk, ministrul olandez de Interne: „Pagubele sunt uriaşe, dar încă nu realizăm cât de mari sunt, deoarece comunicarea este foarte dificilă”.

În jumătatea franceză a insulei, străzile au fost inundate, maşinile au fost acoperite de apă iar vasele din port au fost aruncate de valuri unele peste altele.

Emmanuel Macron – preşedintele Franţei: „Suntem alături de cei care se află în ţara noastră, deşi sunt la mii de kilometri distanţă, şi care sunt sinistraţi, care au pierdut totul”.

Uraganul Irma vine cu rafale puternice. „Vedeam maşini şi containere de 12 metri cum zburau peste noi”

„Oamenii alergau din casă în casă, vedeam maşini care zburau pe deasupra capetelor noastre, vedeam containere de 12 metri care zburau în stânga şi-n dreapta. Oamenii se legau de acoperişuri cu frânghii, ca să nu fie luaţi pe sus”, rememorează un localnic clipele de groază.

Haiti, Republica Dominicană, Cuba şi statul american Florida se pregătesc şi ele de venirea uraganului Irma. Localnicii îşi fac provizii, iar turiştii încearcă să plece până nu e prea târziu. Autorităţile fac apel la voluntari care să ajute la pregătiri.

Rick Scott, guvernatorul statului Florida a spus că 4.000 de voluntari s-au înscris în mai puţin de 24 de ore, însă este nevoie de mai mulţi, în jur de 7.000 de voluntari în tot statul.

Uraganul Irma este cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic în ultimele decenii şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×