Uraganul Harvey a devastat statul Texas. Preşedintele Trump vizitează zona afectată

George Heisu   
în Hotnews
30/08/2017, 00:02
Uraganul Harvey a devastat statul Texas. Preşedintele Trump vizitează zona afectată

Preşedintele american Donald Trump va merge miercuri în statul Texas, lovit de furtuna tropicală Harvey, cea mai puternică din ultimii 50 de ani. În 54 de regiuni a fost decretată stare de urgenţă şi cel puţin cinci oameni au murit în urma inundaţiilor. Meteorologii avertizează însă că ce e mai rău încă nu a venit.

Aproximativ 315.000 de persoane nu au curent electric, iar Crucea Roşie a anunţat că livrează aproximativ 130.000 de mese pe zi persoanelor care sunt în dificultate. Pentru operatiunile de salvare sunt mobilizate 60 de bărci, 20 de elicoptere, 600 de trupe şi 3.000 de soldati ai Gărzii Naţionale.

Uraganul Harvey efecte. Pagube de 80 de miliarde de dolari

Meteorologii spun că situaţia este “fără precedent” şi cred că aceasta se va înrăutăţi dacă vor cădea, într-adevăr, 1.270 de litri de ploaie pe metru pătrat, în următoarele zile. Preşedintele Donald Trump va evalua dezastrul de la faţa locului în timpul vizitei pe care o va face mâine în Texas.

Specialiştii au încercat să facă un bilanţ al pagubelor produse de uraganul Harvey şi au ajuns la concluzia că acesta ar fi al doilea din istorie după uraganul Katrina. Dacă după Katrina americanii au trebuit să plătească circa 130 de miliarde de dolari, totalul pagubelor după Katrina se ridică la 40-50 de miliarde, deşi unii specialişti vorbesc chiar de 80 de miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×