Catalonia, scene de revoluţie în ziua referendumului! Poliţiştii au tras în populaţie! Guvernul catalan a anunţat un număr uriaş de victime! Imagini tulburătoare! VIDEO

Mirela Apostol   
în Hotnews
02/10/2017, 00:05
Catalonia, scene de revoluţie în ziua referendumului! Poliţiştii au tras în populaţie! Guvernul catalan a anunţat un număr uriaş de victime! Imagini tulburătoare! VIDEO

Update ora 18:00. Poliţia spaniolă atacă o mulţime, într-un oraş aflat la 50 de kilometri de Barcelona. Imaginile au fost publicate de un jurnalist de la Radio Catalonia.

Brutal l’entrada policia a #santiscle pic.twitter.com/JYnb8AmHfH

— Mar Riera Solà (@marrierasola) October 1, 2017

Update ora 17:30. Site-ul stirileprotv.ro a făcut rezumatul zilei infernale din Catalonia.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

” ♦Cel puţin 337 de persoane au fost rănite duminică în confruntările cu poliţiştii care încercau să împiedice votul

♦Guvernul spaniol a promis să oprească votul, care a fost declarat necontituţional.

♦În capitala regională Barcelona, poliţia a făcut uz de bastoane şi de gloanţe de cauciuc împotriva menifestanţilor pro-referendum.

♦La rândul său, Ministerul de Interne spaniol a anunţat că au fost răniţi 11 poliţişti.

♦Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria a declarat că poliţia “a acţionat cu profesionalism şi într-un mod echilibrat”.

♦Liderul regional catalan Carles Puigdemont a acuzat autorităţile spaniole de uz de forţă în mod “nejustificat, disproporţionat şi iresponsabil” şi că au prezentat în afară “o imagine îngrozitoare a Spaniei”, anunţă Ştirile Pro TV.

Update  ora 16:15. Guvernul catalan a anunţat un număr uriaş de răniţi.

Catalonia spokesman says 337 injured in police crackdown during banned independence referendum for region. https://t.co/9smz7PCk7N

— The Associated Press (@AP) October 1, 2017 ———————————————————————————————————————————————————————————-UPDATE ora 15:10.  Liderul regional catalan Carles Puigdemont susţine că autorităţile spaniole au făcut uz de forţă “nejustificat, disproporţionat şi iresponsabil”, conform Ştirile Pro TV. “Violenţa nejustificată, disproporţionată şi iresponsabilă a statului spaniol nu doar că a eşuat în a-i opri pe catalani să voteze, dar i-a ajutat să-şi lămurească toate dubiile pe care le aveau”, a declarat Puigdemont. ———————————————————————————————————————————————————————————————— Spania se confruntă cu cea mai mare criză politică din cauza referendumul pentru independenţa Cataloniei. Acesta a fost declarat ilegal de guvernul spaniol, dar separatiştii catalanii nu renunţă la vot şi spun că vor merge înainte. Autorităţile spaniole au anunţat că vor bloca referendumul prin orice mijloace. Poliţiştii spanioli au tras cu bile de cauciuc înspre oamenii adunaţi să voteze la referendum. Un astfel de moment a fost filmat şi publicat pe Twitter. S-au format cozi uriaşe la secţiile de votare, iar un număr impresionant de jandarmi au împânzit oraşul şi încearcă împiedicarea votului. Poliţiştii confiscă tot mai multe buletine de vot şi încearcă eliberarea secţiilor de votare, în ciuda rezistenţei populaţiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×