Universitatea din București vrea să organizeze examenele de licență on-line. Bacalaureatul ar putea fi amânat

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 17:27
Universitatea din București vrea să organizeze examenele de licență on-line. Bacalaureatul ar putea fi amânat
Universitatea din București. Foto: unibuc.ro

Universitatea din București solicită posibilitatea de a organiza eaxmenele de licență și disertație online. Conform edupedu.ro, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020 ar putea fi amânate până în septembrie.

Propuneri din partea Universității București

Specialiștii în educație de la Universitatea din București susțin că finalizarea acestui an școlar și universitar este posibilă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Anii terminali pot și trebuie să încheie semestrul, anul școlar/ universitar și ciclul de studii într-un interval cât mai rezonabil, în acest an calendaristic.

Universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizată, evaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții Universității.

Totodată, reprezentanții Universității au propus un model de reorganizare al examenului de Bacalaureat și al Evaluării Naționale.

„Pentru examenele finale de Evaluare Națională și Bacalaureat pot fi identificate și aprobate rapid modalități eventual simplificate și flexibile de evaluare:

testare standardizată pe platforme securizate – există deja practici diverse în acest domeniu, precum testele de certificare a competențelor de limbă străină –,extinderea timpului de evaluare, examinare orală online sau față în față, în condiții de distanțare fizică – săli mari – etc.

Se pot identifica inclusiv modalități de testare la școală, folosind versiuni simplificate/ semi-standardizate de testare, cu o programare a examenului pe grupe mici, pe parcursul mai multor zile, pentru a respecta normele de distanțare, pentru cei care nu pot avea acces la tehnologie/ nu au abilități digitale suficient dezvoltate.)

Singurul scenariu alternativ aici, dacă se prelungește perioada de izolare și, implicit, de educație online și există probleme de masă cu privire la sănătatea populației, este de a amâna data propriu-zisă a examinării finale până către finalul anului școlar/ universitar (septembrie)

Nu este rezonabil să anulezi ani de zile de studiu ai unui ciclu de educație, pentru mai puțin de două luni, sau cât va fi nevoie ca școlile să facă educație online. Competențele și conținuturile care erau planificate pentru această perioadă vor fi scoase din programele de examen”, au concluzionat experții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×