Universitate Militară de elită din Afganistan, atacată de Statul Islamic

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
29/01/2018, 11:35
Universitate Militară de elită din Afganistan, atacată de Statul Islamic

Universitatea Naţională de Apărare „Marshal Fahim”, din capitala afgană Kabul, a fost luată cu asalt de mai multe persoane înarmate! Cel puţin 5 oameni au fost ucişi în atacul revendicat de Statul Islamic! Atacul a avut loc la ora locală 5:00. Martorii incidentului spun că au auzit focuri de armă automată, urmate de explozii de grenade, scrie BBC.

Universitatea Naţională de Apărare „Marshall Fahim” este situată în nord-vestul Kabulului, fiind o şcoală militară de elită care pregăteşte viitoarele cadre militare afgane: de la cadeţi până la ofiţeri de stat major.

Universitate Militară din Afganistan, atacată de Statul Islamic

Universitatea a fost sub asediu timp de trei ore, potrivit reporterului BBBC, Mahfouz Zubaide. Este al treilea eveniment major care loveşte capitala Kabul, în mai puţin de 2 săptămâni. Instituţiile militare afgane devin frecvent ţinte ale jidahiştilor.

Ultimul atac major s-a produs sâmbătă, atunci când o ambulanţă încărcată cu explozibil a fost detonată în apropierea fostei clădiri a Ministerului de Interne, care se află în apropiere de birourile Uniunii Europene şi Înaltului Consiliu pentru Pace. Ca urmare a atacului, 95 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 158 au fost rănite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×