Alertă! Un virus periculos, descoperit într-un spital din apropiere de București!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/12/2018, 19:52
Alertă! Un virus periculos, descoperit într-un spital din apropiere de București!
Alertă în România! Un virus periculos a fost descoperit într-un spital din apropiere de București

Alertă în România! Un virus periculos a fost descoperit într-un spital din apropiere de București. Este vorba despre o bacterie amenințătoare și greu de anihilat a fost depistată într-un spital din Teleorman. Acest tip de microb este rezistent la antibiotic, lucru petru care pacientul infectat fie se vindecă greu, fie nu mai scapă de microb.

În acest caz a fost un pacient din spitalul din Roșiorii de Vede, care a fost infectat de o bacterie pe nume bacilul piocianic, cunoscută și drept pseudomonas aeruginosa, conform Digi 24. De asemenea, de această situație a fost informat și Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, de către DSP, care a și preluat probe.

Un virus periculos a fost descoperit într-un spital din apropiere de București

Aceasta a declarat pentru sursa menționată mai sus că situația este una reală, iar în acest moment se așteaptă rezultatul probelor. ”E adevărat că în urmă cu o lună, spălătoria spitalului a fost închisă tocmai pentru că a fost descoperit acelaşi tip de bacterie, dar ulterior, în urmă recoltării de probe, s-a demonstrat că totul era negativ în acel moment. Toate probele au fost negate. Aşteptăm rezultatele şi vom vedea exact ce se întâmplă acolo”, a spus Sorin Pintea. „Încă nu pot să vă spun ce se va întâmpla la Roşiori, pentru că nu avem rezultatul analizelor”, a spus Sorina Pintea.

Un virus periculos, descoperit într-un spital din apropiere de București!
În cadrul acestui raport, este demonstrat că țara noastră are probleme clare de gestionare a sectorului public de sănătate

Sistemul medical românesc este perceput drept cel mai slab din Europa, iar România ocupă ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate pentru al doilea an la rând. În cadrul acestui raport, este demonstrat că țara noastră are probleme clare de gestionare a sectorului public de sănătate.

”Romania are probleme grave in gestionarea intregului sector public de sanatate. Romania, Albania si Bulgaria au o structura invechita a sistemului medical si ar trebui sa beneficieze de sprijin profesional pentru a-si restructura serviciile de sanatate”, se arată în raport.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×