Hide ‘N Seek, ultimul virus apărut pe piaţă! Copiază fotografiile şi filmuleţele din telefon!

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
31/01/2018, 14:44
Hide ‘N Seek, ultimul virus apărut pe piaţă! Copiază fotografiile şi filmuleţele din telefon!

Un nou virus face ravagii printre telefoanele inteligente! Odată intrat în telefon, virusul copiază toate fotografiile şi filmuleţele! Botnetul Hide ‘N Seek (De-a v-aţi ascunselea), recent descoperit de specialiştii Bitdefender a ajuns să controleze în numai trei săptămâni aproape 50.000 de dispozitive, de la 12 dispozitive controlate în 10 ianuarie, anunţă compania.

HNS este primul botnet capabil de spionaj informatic şi sustrage fotografii sau filme personale de la utilizatori prin camerele de filmat IPTV. HNS foloseşte propriul protocol de comunicare şi nu un centru de comandă unic, ceea ce i-a permis să se extindă agresiv la nivel global, din America, până în Asia şi Europa, şi face foarte dificilă lichidarea acestuia, explică Bitdefender.

Un virus foarte periculos copiază pozele şi filmările din telefoane!

Reţeaua controlată de atacatori adaugă câteva mii de noi dispozitive pe zi, ajungând până în prezent la peste 45.000 de terminale din peste 100 de ţări. Specialiştii Bitdefender recomandă userilor să actualizeze dispozitivele inteligente cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, să se asigure că toate dispozitivele au parole complexe sau că au fost schimbate cele iniţiale, precum şi să folosească un instrument de scanare a gadgeturilor din reţea pentru a le găsi pe cele vulnerabile.

În general, producătorii dispozitivelor inteligente sunt preocupaţi de buna funcţionare a acestora, şi mai puţin de securitate informatică, explică Bidefender. Astfel, gadgeturile din locuinţe au o serie de vulnerabilităţi comune care pot fi exploatate de atacatori fără a fi nevoie de cunoştinţe informatice avansate, compromiţând reţeaua de Internet a utilizatorilor.

 

Ştirea MOMENTULUI

Horoscop zilnic 16 iulie 2018. O zodie se despart de persoana iubită

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.