Un tobogan de 38 de metri a fost interzis în Spania la doar o zi de la inaugurare, după ce mai mulți oameni s-au rănit grav. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
13/05/2019, 16:21
Un tobogan de 38 de metri a fost interzis în Spania la doar o zi de la inaugurare, după ce mai mulți oameni s-au rănit grav. Video
Toboganul din orașul spaniol Estepona

Un tobogan din localitatea spaniolă Estepona a fost închis după numai o zi, după ce mai mulți localnici s-au rănit destul de grav în urma folosirii jgheabului care ar fi trebuit să lege două străzi ale orașului spaniol. Jgheabul din oțel inoxidabil a fost însă interzis publicului, după ce ce mai multe persoane au arătat pe rețelele de socializare ce au pățit din cauza noului „mijloc de transport”.

Tobogan de 38 de metri, interzis „pietonilor” în Spania

Toboganul de 38 de metri din Estepona, oraș aflat pe Costa del Sol, trebuia să le ofere localnicilor de toate vârstele o metodă mai ușoară de a „trece” de pe o stradă aflată la o anumită elevație la alta aflată mai jos. Toboganul avea o gradație între 32 și 34 de grade și a fost inaugurat joi. A doua zi însă, el a fost imediat interzis accesului. Asta după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe clipuri cu „noul mijloc de transport în comun” și felul în care o doamnă pur și simplu a zburdat de pe jgheabul din oțel.

Cu toate că au decis să închidă toboganul, autoritățile susțin că toate problemele au apărut din cauza faptului că oamenii nu au citit instrucțiunile de folosire. „Imaginea care a circulat pe internet reprezintă un eveniment izolat. Mai bine de o mie de localnici au folosit toboganul corect, fără să existe incidente. Cu toate acestea, dată fiind această situație, am decis să mai facem încă o verificare cu privire la măsurile de siguranță”, au spus autoritățile, potrivit The Guardian.

Spaniolii s-au arătat supărați pe toboganul de 38 de metri

Cu toate acestea, o iberică s-a arătat extrem de nervoasă, după ce s-a rănit: „Toboganul din Estepona este o mizerie.  M-am dat pe el, am zburat doi metri și m-am rănit peste tot. Am zburat doi metri și poliția a râs de mine.” Apoi a postat o poze cu coatele, cu mesajul : „Așa arată coatele mele. Nu pun poze cu fundul, dar arată mai rău”

„Ce idee fantastică este toboganul din Estepona… Dentiștii își freacă mâinile”, a mai scris un utilizator.

În timp ce un spaniol nu prea avea chef de glume:

 „Cât timp credeți că durează până vine un turist beat și moare din cauza acestui tobogan?”, a spus acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×