Un sucevean a ridicat o biserică din premiul de la LOTO

Ionuţ Cataramă   
în Monden
06/07/2017, 10:05
Un sucevean a ridicat o biserică din premiul de la LOTO GALERIE FOTO

Gheorghe Breabăn, din comuna suceveană Vicovu de Jos, a câştigat în 2004 premiul cel mare la Loto 6/49, în valoare de 1,5 milioane de euro. Cu o parte din banii câştigaţi el a ridicat o biserică în localitatea natală.

VEZI IMAGINI IN GALERIE FOTO  

 

În luna februarie a anului 2004, Gheorghe Breabăn, şeful de depozit al unei firme din comuna suceveană Vicovu de Jos, care avea pe atunci vârsta de 44 de ani, a câştigat 1,5 milioane de euro la Loto 6/49.

Tată a doi copii, vicoveanul a jucat o variantă simplă cu 3,1 lei reuşind să câştige pe lângă premiul cel mare un BMW seria 5 şi un apartament cu trei camere în municipiul Bucureşti. Deşi a câştigat o sumă considerabilă, banii nu i-au luat minţile suceveanului. Acesta şi-a construit în localitatea natală o casă destul de impunătoare şi-a deschis o firmă cu materiale de construcţii şi amenajări interioare şi exterioare, ocupându-se totodată cu agricultura şi creşterea animalelor.

Tot cu banii câştigaţi la Loto, Gheorghe Breabăn a ajutat la construirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vicovu de Jos. „Miliardarul”, aşa cum este poreclit marele câştigător al Loteriei Române de către localnici din Vicov, a donat preotului undeva în jur de 300.000 de lei, devenind astfel ctitor al lăcaşului de cult.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×