Monede Bitcoin de 52 de miliarde de dolari sunt blocate! Motivul este halucinant!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2017, 12:20
Monede Bitcoin de 52 de miliarde de dolari sunt blocate! Motivul este halucinant!

Peste 52 de miliarde de dolari sunt blocaţi undeva în spaţiul virtual! Banii reprezintă contravaloarea monedelor Bitcoin a căror proprietari au pierdut parolele portofelelor virtuale! Multiplele măsuri de securitate folosite de Blockchain, tehnologia care stă la baza monedei virtuale, fac aproape imposibilă accesarea a aproape un sfert din monedele Bitcoin generate, fiind deja celebru cazul unui galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care în ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari.

Conform Chainanalysis, o companie care monitorizează transferurile monedelor virtuale cu ajutorul aşa-numitor portofele electronice, 23% din toată masa de Bitcoin este blocată sub multiplele straturi de securitate. În total, se estimează că sunt blocate 3 milioane de monede care valorează, la valoarea actuală, aproximativ 52 de miliarde de dolari.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Un sfert dintre monedele virtuale Bitcoin sunt blocate

Victimele sunt persoane care fie şi-au pierdut parola, fie nu mai deţin cheia privată a sistemului folosit pentru minare. În cazul în care posesorii nu recuperează parola şi cheia privată, monedele sunt pierdute definitiv, neexistând alte mijloace de recuperare.

Galezul care şi-a aruncat calculatorul cu tot cu hard diskul pe care se afla parola încearcă acum să obţină o autorizaţie care să îi permită să caute prin gunoaie. Dacă va avea noroc şi va găsi calculatorul, acesta trebuie să şi funcţioneze, pentru accesarea parolei! 

Închide ×