Monede Bitcoin de 52 de miliarde de dolari sunt blocate! Motivul este halucinant!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2017, 12:20
Monede Bitcoin de 52 de miliarde de dolari sunt blocate! Motivul este halucinant!

Peste 52 de miliarde de dolari sunt blocaţi undeva în spaţiul virtual! Banii reprezintă contravaloarea monedelor Bitcoin a căror proprietari au pierdut parolele portofelelor virtuale! Multiplele măsuri de securitate folosite de Blockchain, tehnologia care stă la baza monedei virtuale, fac aproape imposibilă accesarea a aproape un sfert din monedele Bitcoin generate, fiind deja celebru cazul unui galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care în ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari.

Conform Chainanalysis, o companie care monitorizează transferurile monedelor virtuale cu ajutorul aşa-numitor portofele electronice, 23% din toată masa de Bitcoin este blocată sub multiplele straturi de securitate. În total, se estimează că sunt blocate 3 milioane de monede care valorează, la valoarea actuală, aproximativ 52 de miliarde de dolari.

Un sfert dintre monedele virtuale Bitcoin sunt blocate

Victimele sunt persoane care fie şi-au pierdut parola, fie nu mai deţin cheia privată a sistemului folosit pentru minare. În cazul în care posesorii nu recuperează parola şi cheia privată, monedele sunt pierdute definitiv, neexistând alte mijloace de recuperare.

Galezul care şi-a aruncat calculatorul cu tot cu hard diskul pe care se afla parola încearcă acum să obţină o autorizaţie care să îi permită să caute prin gunoaie. Dacă va avea noroc şi va găsi calculatorul, acesta trebuie să şi funcţioneze, pentru accesarea parolei! 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×