Un român, erou la New York! A dat cea mai frumoasă lecţie de bunătate

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/06/2016, 18:55
Un român, erou la New York! A dat cea mai frumoasă lecţie de bunătate

Atacul armat de duminică din clubul Pulse din Orlando, Florida, cel mai sângeros din istoria SUA, a iscat un val de islamofobie de-a lungul Americii, iar Donald Trump a propus ca islamicilor să li se interzică intrarea pe teritoriul american.

O tânără din New York, în vârstă de 25 de ani, a făcut o postare emoţionantă pe Facebook prin care reaminteşte că în comunitităţile din SUA încă mai există bine şi dragoste.

Amaira Hasan a povestit pe reţeaua de socializare că în timp ce se află luni în drum spre muncă, în tren, un bărbat alb, neidentificat, cu un bebeluş în cărucior, a început să urle imediat la două femei musulmane care purtau hijab.
Le-a strigat că sunt două teroriste şi să plece de unde au venit. „Bărbatul insista ca cele două femei să plece în ţara lor şi să-şi ia şi bombele cu ele. Gestul bărbatului i-a enervat pe oamenii din tren şi grupuri diverse de pasageri au început să-l confrunte. Un bărbat de culoare, un român, un homosexual şi mai mulţi asiatici şi mulţi alţi au început să le ia apărarea femeilor, cerându-i să le lase în pace şi să coboare din tren”, a scris Hasan.

În cele din urmă un alt bărbat a reuşit să-l facă să coboare din tren, spunându-i: „Acesta este oraşul New York, cel mai divers loc din lume. Şi în New York, ne protejăm unii pe alţii şi nu ne pasă cum arată unii sau pe cine iubesc sau alte lucruri de genul acesta. E momentul să le laşi pe aceste doamne în pace”.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×