Un român din Germania duce șoferii de TIR la vot cu mașina personală. Gestul său a devenit viral

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/11/2019, 10:05
Un român din Germania duce șoferii de TIR la vot cu mașina personală. Gestul său a devenit viral
Un român din Germania duce șoferii de TIR la vot cu mașina personală. Sursa foto: voltrans.ro

Diaspora votează de trei zile în turul doi al alegerilor prezidențiale, iar un român aleargă tot de atâta timp prin parcările de TIR-uri din Germania pentru a-i ajuta pe șoferii români să voteze, dacă vor! Românul este stabilit de ceva vreme în Germania și se oferă să-i ducă cu mașina personală la vot pe șoferii români aflați printre străini.

Un român din Germania duce șoferii de TIR la vot cu mașina personală

Povestea sa a fost făcută cunoscută de un alt român, profund impresionat de gestul compatriotului său, iar concluzia sa este una foarte îmbucurătoare: #Romaniasevindecă!

„El este Troncotă Constantin! …Un Super Român care merge din parcare în parcare şi bate în uşile tuturor tirurilor cu numere de România, pentru ai duce pe Români să voteze, cu maşina personală. Gestul lui m-a emoţionat maxim şi mi-a dat speranţa ca Romania este pe cale de vindecare.   FELICITARI drag compatriot! Gestul tau merita sa fie cunoscut de cei care iubesc România!!! #Romaniasevindeca!!!”, a scris Ionuţ Florinel Moldoveanu pe Facebook.

Un român din Germania duce șoferii de TIR la vot cu mașina personală
Un român din Germania duce șoferii de TIR la vot cu mașina personală. Sursa foto: adevarul.ro

Diaspora a ieșit masiv la vot

Secțiile de votare s-au deschis duminică și în țară, după ce românii din diaspora votează deja de vineri. Atât în străinătate, cât și în țară, secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. Programul poate fi însă prelungit, dacă în secția sau în afara ei mai sunt persoane care doresc să voteze. Secțiile de votare pot rămâne deschise în astfel de situații pânăla ora 23:59.

Duminică, până la ora 10:00, votaseră nu mai puțin de 398 de mii de români, dintr-un total pe 715 mii de români aflați peste hotare, potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Alegerile prezidențiale din 2019 sunt cele mai scumpe alegeri din istorie!

”Sunt cele mai scumpe alegeri, vorbim de 835 de secții în străinătate, față de 441, de 390, cât erau acum cinci ani, în străinătate, și procesul de votare, în străinătate, este costitsitor, dar este costisitor și în țară, din 150 de milionae, 50 de milioane, aproape, sunt în străinătate, dar 100 de milioane, în țară, sunt destul de mulți bani”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×