Un reputat jurnalist sportiv, derapaje groteşti la adresa Diasporei: „Să vă mănânce coronavirusul! Sictir” / UPDATE

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 10:55
Un reputat jurnalist sportiv, derapaje groteşti la adresa Diasporei: „Să vă mănânce coronavirusul! Sictir” / UPDATE
Daniel Nanu jignește românii din Diaspora, folosind un limbaj suburban. Sursa foto: Facebook

De teama coronavirusului care a provocat peste 6.000 de decese și alte câteva sute de cazuri de îmbolnăviri la nivel global, tot mai mulți români din Diaspora își doresc să revină în țară. Această situație a stârnit un val de reacții în spațiu public, majoritatea critice la adresa conaționalilor, acuzați că își pun în pericol atât rudele, prietenii, cât și pe toți cei din jur, odată întorși din state puternic afectate, precum Italia sau Spania.

UPDATE, ora 10.52: Daniel Nanu a revenit marţi cu un nou mesaj dur la adresa celor din Diaspora: „Am plătit din 1990 pînă azi, câteva sute de mii de euro impozite și taxe la statul român. Sute de mii de euro direct la bugetul statului.  Nimic la negru.  Nu am luat de la stat o zi de analize, nu am luat un piramidon cu reducere.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Am dreptul să zic la boschetarii care vin în țară fără să fi dat 1 euro la sistemul nostru de sănătate și la cretinii care îi așteaptă să le dea Coronavirus, un mesaj: Sictir!”, este mesajul acestuia.

Daniel Nanu, atac grosolan la adresa românilor din diaspora

De departe cea mai grosolană reacție pe marginea acestui subiect îi aparține unui reputat jurnalist sportiv. Este vorba despre Daniel Nanu, care, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare comite un derapaj de neacceptat, mai ales când vine din partea unui reprezentant al presei.

Daniel Nanu înjură românii din Diaspora pe Facebook
Daniel Nanu înjură românii din Diaspora pe Facebook

Morții mamilor voastre, plătesc de 30 de ani impozite și taxe la statul român! Morții mamilor voastre de boschetari care veniți din afară, fără să dați un leu impozit, fără să contribuți cu un leu în sistemul public de sănătate! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!”, a scris ziaristul pe contul său de Facebook.

Derapajul său a fost taxat dur de cei care îi urmăresc activitatea în mediul online

Cum era de așteptat, o astfel de postare nu putea rămâne fără ecou din partea celor care urmăresc activitatea lui Daniel Nanu pe respectiva rețea de socializare. În vreme ce unii internauți au încercat să-i atragă atenția mai voalat, alții nu s-au sfiit să uzeze de termeni extremi de duri pentru a-i taxa limbajul suburban.

Ție ți se pare normal să vorbești așa, chiar dacă tu nu ai reușit încă să înțelegi că nu ai nimic de câștigat dacă jignești oamenii care se întorc în România. Cel mai bine ar fi să începi să militezi pentru independența financiară zonală să nu vă mai plătească Banatul și Ardealul asistaților socialii ce trăiți în sudul roșu, apropo când ai votat cu ciuma roșie te-ai simțit bine întreb pentru un prieten”, „Bă, tu nu ți-ai luat pastilele?!?!? Birjar? Asta ești? Cere-ți public scuze! Ai zbârcit-o rău!”, „Vorbesti cam mult si prost… te stiam mai diplomat”, „Fiecare cu contribuția lui la economia țării.. E o perioadă grea pentru toți.. Trebuie sa fim mai uniți/înțelegători” sau „Ești un tâmpit… ziarist de duzină”, sunt doar câteva dintre comentariile primite de jurnalist.

Și Victor Ciutacu îi înjură pe românii din diaspora

Daniel Nanu nu este singurul ziarist care a folosit un limbaj suburban la adresa românilor întorși în țară de teama coronavirusului. Într-un text publicat pe contul său de Facebook, Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la postul România TV le transmite printre înjurături cetățenilor plecați în străinătate că „nu suntem egali”.

Ce suntem, mă, egali? Când vă pi…ți pe noi cu jet eram egali? Când ne transmiteati că ne puneți voi președinte, că noi nu suntem în stare, nu eram egali? Când ne aruncați din vârful buzelor că trimiterile voastre de bani online la neamuri ne-au scos pe toți din sărăcie, nu eram egali? Când ați venit să ne devastați orașul, nu eram egali? (nr.referire la mitingul din 10 august 2018). Nu suntem deloc egali!

Egali o să fim când o să ne întâlnim la circa finanaciară sau la DITL. Egali o să fim când o să votăm, fiecare în parte, acolo unde plătim impozite și taxe. Până atunci, abțineți-vă să vă puneți pe picior de egalitate cu noi.

Nu, pisoilor, suntem fiecare pe cont propriu. Nu va urăsc. Sunteți prea mici pentru asta. Dar vă detest! Din ficați, din călcâie, cu toată puterea de care sunt în stare să dau dovadă. Și o fac continuu, fie ea epidemia în apogeul ei sau abia la început. Să se solidarizeze cu voi ăia care au făcut bani și și-au luat putere cu ajutorul vostru. Sunteți complici”, a scris Victor Ciutacu.

 

 

 

Închide ×