Un spital renumit a interzis cezarienele la cerere

în Reality show
19/02/2018, 00:00
Un spital renumit a interzis cezarienele la cerere GALERIE FOTO

Chiar dacă şi până acum codul deontologic presupune acelaşi lucru, şi anume că cezariana este o intervenţie impusă de anumite aspecte trecute în fişa medicală a pacientei, peste tot se recurgea la această metodă, dacă mama cerea asta. Oxford University Hospitals, unul dintre cele mia prestigioase spitale din Regatul Marii Britanii, nu le va mai oferi femeilor această modalitate, chiar dacă sunt înspăimântate de cele ce vor urma pe parcursul expulziei sau au avut naşteri traumatice anterioare.

De cealaltă parte, această măsură, spun experţii britanici, încalcă principiile Serviciului de Supraveghere a Sănătăţii din Regat, care spune că femeilor ar trebui să li se permită o cezariană fără un motiv medical după ce au fost explicate riscurile şi beneficiile. În aceste condiţii, multe femei care preferă cezariana sunt nevoite să meargă la alte spitale, la distanţe considerabile.

”Cezariana poate avea implicaţii grave pentru mamă, dar şi pentru copil, atâta timp cât situaţia medicală a pacientei nu o impune.”, a explicat un medic de la Oxford University Hospitals.

În Marea Britanie, un sfert dintre femei nasc prin cezariană, potrivit BBC. În România s-a înregistrat însă cea mai mare creştere a proporţiei de cezariene pentru că regulile erau foarte stricte înainte de 1990. Reguli sunt şi acum. Nu mama alege cum naşte, ci medicul hotărăşte, iar asta numai pe criterii medicale. Asta spune legea. În realitate, totul este relativ.

Cezariana la cerere nu este reglementată în România. Nu este însă o piedică pentru mamele care nu vor să nască natural.

În România se nasc anual aproximativ 190.000 de copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×