Un primar a renunțat la ziua comunei pentru a avea bani de asfaltare!

în Stiri mondene
06/09/2018, 15:14
Un primar a renunțat la ziua comunei pentru a avea bani de asfaltare!
Un edil a renuntat la ziua comunei pentru a avea bani de asfalt

Primarul unei comune din județul Vrancea a anulat petrecerea câmpenească pentru a avea bani de asfaltare! Oamenii care așteptau petrecerea de ziua comunei l-au înțeles, totuși, pe edilul dormic să aducă asfaltul în comună, în detrimentul lăutarilor!

Primarul din Ciorăști, Nicolae Braicău, a renunțat anul acesta la o tradiție nu foarte veche, oricum. Se pare că sărbătoarea comunei este ținută de doar șase ani în respectiva localitate.

Citește și Au început testele pentru podul suspendat de la Brăila! Este cel mai important proiect de după ’89!

Citește și Viceprimar ucis de un tub de canalizare! Martorii au rămas șocați când au văzut ce a vrut să facă!

Primarul a renunțat la ziua comunei pentru a asfalta străzile. Oamenii l-au susținut

”A fost o decizie grea, mai ales că ziua comunei era o tradiție la noi, însă am zis să investim banii în ceva ce e util oamenilor, pentru a mai reduce din decalajul existent între drumurile din localitățile rurale și cele de la oraș. Am făcut o economie de 30 – 40.000 de lei. Am zis că întâi să muncim și apoi să ne distrăm, nu invers”, a declarat primarul comunei pentru libertatea.ro.

Edilul nu știe exact dacă sărbătoarea se va ține anul viitor, deoarece, oricând este nevoie de bani, de fonduri, de investiții.

Pentru reabilitarea drumurilor din comuna vrânceană Ciorăști se vor cheltui aproximativ 31 de milioane de lei. Cei mai mulți bani vin de la Uniunea Europeană, dar sunt și sume provenite din fonduri guvernamentale. Economia făcută de Primăria Ciorăști prin renunțarea la Ziua Comunei acoperă partea de cofinanțare de la bugetul local.

Valoarea proiectului european este de 940.000 de euro, iar Primăria Ciorăști trebuie să cofinanteze cu 2 la sută. Suma economisită prin anularea Zilei comunei este de 30-40.000 de lei, sumă care va fi direcționată către această cofinanțare. Proiectul prevede asfaltarea a 6, 5 kilometri de drumuri comunale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×