Un porumbel vândut în Belgia, cea mai scumpă pasăre din lume. Câți bani a luat proprietarul pe el

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 19:15
Un porumbel vândut în Belgia, cea mai scumpă pasăre din lume. Câți bani a luat proprietarul pe el
Cu cât a fost vândut cel mai scump porumbel voiajor din lume

Un porumbel voiajor a fost vândut în Belgia, pentru o sumă record. Vorbim așadar despre cea mai scumpă pasăre din lume. Simpaticul porumbel  este vedeta unui concurs de columbofilie și îndrăgit de toți cei care îl urmăresc, unul dintre aceștia atașându-se atât de tare de el, încât a plătit o sumă uriașă pentru a-l cumpăra.

Cu ce sumă a fost cumpărat simpaticul porumbel

Site-ul Pigeon Paradise, specializat pe tot ce ține de porumbei, a anunțat recordul mondial stabilit recent. Este vorba despre Armando, un porumbel flamand de sex masculin, ce aparținea crescătorului Verschoot Joel, unul dintre cei mai renumiți din Belgia.

Astfel, porumbelul Armando a reușit să înregistreze un adevărat record mondial, fiind cumpărat de un belgian, în schimbul unei sume ce depășește pragul de 1 milion de euro, vechiul record mondial. Potrivit publicației mai sus amintite, cumpărătorul a preferat să-și păstreze identitatea secretă.

Armando este porumbelul voiajor cumpărat ăn schimbul unei sume ce depășește un milion de euro
Armando este porumbelul voiajor cumpărat ăn schimbul unei sume ce depășește un milion de euro

 

Armando, porumbelul care a cumpărat cu peste i milion de euro

Nimeni nu se aştepta ca pragul magic de 1 milion de euro să fie depăşit. Suma finală (a vânzării) este de 1.252.000 milioane de euro” , au precizat cei de lasite-ul Pigeon Paradise. Cu toate acestea, fericitul cumpărător al porumbelului Armando ar fi un cetățean chinez, care „cu siguranţă va folosi porumbelul în scop reproductiv, pentru a da naştere la noi campioni”.

Interesul colecționarilor chinezi pentru porumbeii voiajori nu este deloc recent. A apărut în urmă cu câțiva ani, conducând astfel la creșterea prețurilor pentru acești „campioni”, care reușesc de fiecare dată să se întoarcă acasă, după ce parcurg uneori distanțe care se întind chiar și pe sute de kilometri.

Potrivit Pigeon Paradise, cel mai scump porumbel din istoria vânzărilor pe internet a fost până acum „New Bliksem”, vândut cu 376.000 de euro în noiembrie anul trecut de proprietarul belgian Gaby Vandenabeele, însă iată că pasiunea colecționarilor merge atât de departe, încât sunt dispuși să ofere sume ce depășesc milionul de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×