Un oraș din nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz de infectare cu coronavirus. Metodă inedită aplicată de autorități

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 09:19
Un oraș din nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz de infectare cu coronavirus. Metodă inedită aplicată de autorități
Italia se confruntă cu cea mai neagră perioadă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, însă un orășel din nordul țării, cea mai afectată regiune, nu a mai raportat niciun caz de infectare

Italia se confruntă cu cea mai neagră perioadă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, însă un orășel din nordul țării, cea mai afectată regiune, nu a mai raportat niciun caz de infectare.

Un oraș din nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz de infectare cu coronavirus

La acest moment au fost înregistrați 35.713 bolnavi de coronavirus pe teritoriul Italiei, iar numărul total de decese este 2.978, cele mai multe înregistrată în afara Chinei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 475 de morţi şi 4.207 de noi cazuri confirmate.

Italia este țara cu cea mai mare rată de îmbolnăviri, însă, în nordul Italiei, există un oraș care nu a mai raportat niciun caz nou de coronavirus. Localitatea Vo este situat în apropierea Veneției, iar locuitorii săi au făcut un experiment inedit.

Fiecare persoană din orășel a fost testată pentru coronavirus. Asta a însemnat 3.300 de oameni. Conform sursei Sky News, mecanismul a dat rezultate și, după testare, nu s-au mai înregistrat cazuri noi în regiune.

”Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”

Localitatea Vo, amplasată în Provincia Padova, a fost una dintre cele 11 orașe și sate din centrul focarului de coronavirus al Italiei. Experimentul a implicat achiziția testelor. După testarea celor 3.300 de persoane, a fost impusă o carantină strică în cazul celor infectați și a contactelor acestora. În consecință, de vinerea trecută nu s-au mai înregistrat cazuri noi.

”Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul orășelului, Giuliano Martini. Inițiativa experimentului a venit din partea lui Andrea Crisanti, un expert de la Imperial College of London. La final, acesta a confirmat că testarea populației a făcut diferența. ”În Vo, am testat toți locuitorii, chiar și pe cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

În Italia, cei care mint în legătură cu starea lor de sănătate riscă până la 12 ani de închisoare. Infracțiunea se numește „epidemie culpabilă în stare agravantă” și sunt vizați toți care mint atunci când au simptome de coronavirus și, mai mult, pun în pericol viețile altora și infectează alți oameni.

Cercetătorii englezi de la Oxford University susțin că au găsit o explicație plauzibilă pentru răspândirea rapidă a virusului în Italia. Tinerii petrec foarte mult timp alături de părinții și bunicii în vârstă din Italia. Potrivit cercetătorilor, tinerii care nu știau că sunt infectați cu coronavirus, au mers la rude în zonele rurale și au răspândit virusul COVID-19.

Motivul pentru care Italia a fost atât de lovită de coronavirus îl reprezintă și faptul că este țara cu cea mai ridicată medie de vârstă din lume după Japonia: 22% dintre italieni au peste 65 de ani, iar coronavirusul este fatal mai ales pentru persoanele în vârstă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×