Alertă de la ANM! Un nou val de aer polar va lovi România

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
14/03/2018, 14:23
Alertă de la ANM! Un nou val de aer polar va lovi România

Potrivit meteorologilor, de sâmbătă, vremea se strică în zonele de nord şi est ale ţării, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, inclusiv duminică pe zi, va fi viscol în Moldova, la munte, dar şi în nordul Munteniei.

Vremea se va strica atât de brusc încât există posibilitatea unui şoc termic.

Miercuri noapte în ţară

Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi slabe de scurtă durată local în regiunile intracarpatice şi la munte şi izolat în restul teritoriului. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între -1 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief în special din sud-est pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri noapte la Bucureşti

Cerul va fi temporar noros, în primele ore ale intervalului vor fi posibile ploi slabe, iar spre sfârşitul acestuia vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Joi în ţară

Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată din an, chiar dacă valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din ziua anterioară, îndeosebi în jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Temporar vor fi înnorări şi în special în cursul zilei va ploua slab, pe arii relativ extinse în nord, centru, est şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase, cu precădere din sudul şi sud-estul teritoriului.

Joi la Bucureşti 

Vremea va fi în continuare caldă, deşi temperatura aerului va marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări şi pe parcursul zilei trecător va ploua slab, iar noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Vineri în ţară

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în vest, nord-vest şi în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Se vor semnala precipitaţii mixte în zona montană, iar spre sfârşitul nopţii şi în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte şi în jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. Vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase de relief, mai ales din sud-estul teritoriului.

Vineri la Bucureşti

Vremea caldă va persista. Cerul va avea înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 6 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă în ţară

Vremea se va răci în nordul şi nord-estul ţării, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii la început în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă în Moldova, în zonele montane şi parţial în Transilvania şi în Maramureş se vor transforma în lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea local şi temporar intensificări, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în nord-est până în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 5 grade.

Sâmbătă la Bucureşti

Valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări şi trecător, mai ales spre seară şi noaptea, va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Duminică în ţară

Vremea va fi în general închisă şi se va răci accentuat în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala precipitaţii în jumătatea de est a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, doar în Oltenia şi pe litoral vor mai fi mixte, ziua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est, sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 şi 7 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, posibil mai coborâte în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Duminică la Bucureşti

Vremea va fi în general închisă şi se va răci accentuat. Temporar se vor semnala precipitaţii ce vor deveni predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Săptămâna viitoare (până joi)

În ţară 
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant ninsori.

La Bucureşti
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, iar temporar se vor semnala precipitaţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×